De in beslag genomen cocaïne

De in beslag genomen cocaïne

Uncategorized

Recordvangst van 11 ton cocaïne in Antwerpen dit weekend

Wijnand Meeus

Dit weekend hebben de politie en douane bijna 11 ton cocaïne onderschept in de Antwerpse haven. De afgelopen 42 dagen kon de douane dankzij operatie Sky in totaal 27,64 ton cocaïne onderscheppen. De cocaïne heeft een totale straatwaarde van 1,382 miljard euro.

Operatie Sky, waarbij specialisten van de politie erin geslaagd zijn om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken, zorgde de afgelopen maand voor een enorme hoeveelheid aan inbeslaggenomen cocaïne. De data die kon worden ontcijferd leverde verschillende elementen op in lopende dossiers. Daarnaast kwamen er ook verschillende nieuwe strafbare feiten aan het licht. Daarbij blijken vooral de Sky-cryptofoons een prominente rol te spelen binnen de internationale smokkel van cocaïne.

Door het kraken van verschillende berichten kon in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april van 10.964 kilogram cocaïne worden onderschept. De recordvangst werd ontdekt op kaai 869 waar de drugs werden verdeeld over 9.842 pakken. Momenteel kon er in België al 27,64 ton cocaïne in beslag worden genomen op amper twee maanden tijd. De onderzoeken naar de betrokkenen bij deze cocaïnedossiers lopen volop.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen