(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Salah Abdeslam veroordeeld tot schadevergoeding aan gewonde agent

Pieter Van Berkel

Salah Abdeslam en Sofien Ayari zijn donderdag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van in totaal bijna 700.000 euro aan een agent die gewond raakte bij de inval in de Driesstraat in Vorst in 2016. Dat schrijft La Libre Belgique.

De twee werden in 2018 veroordeeld tot 20 jaar cel voor poging tot doodslag bij de inval van de politie op 15 maart 2016. Donderdag viel een vonnis in het burgerlijke luik van de procedure van een agent.

De agent van de speciale interventie-eenheden die zwaargewond raakte, krijgt van de twee samen bijna 700.000 euro, exclusief intresten. Omdat ze onvermogend zijn, zal de agent zich waarschijnlijk tot het Slachtofferfonds moeten wenden om een vergoeding te krijgen.

De agent raakte zwaargewond door een kogel die langs de helm binnendrong en het oor raakte. De agent heeft evenwichts- en zichtsproblemen. Bij de inval wist Abdeslam te ontsnappen, maar enkele dagen nadien werd hij gevat in Sint-Jans-Molenbeek. Enkele dagen later vonden de aanslagen in Brussel plaats.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Salah Abdeslam veroordeeld tot schadevergoeding aan gewonde agent”

  1. Amaai… wat een zware straf: die twee zullen echt wakker liggen over iets dat ze nooit kunnen & zullen betalen.
    En het “slachtofferfonds” (goed dat dit bestaat), uit wiens zakken komt dat geld?

Plaats een reactie

Delen