Vladimir Poetin

Uncategorized

Sancties kunnen ontmoeting Poetin en Biden in de weg staan

Wannes Neukermans

Als de VS nieuwe sancties tegen Rusland zou invoeren, dan zou dat een ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse collega Joe Biden niet ten goede komen. Dat meldt het Kremlin, nadat Biden dinsdag een ontmoeting in een derde land voorstelde.

Volgens de Amerikaanse media willen de VS nieuwe sancties nemen tegen Rusland. Dat doen ze als vergelding tegen de vermoede Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en de hacking van Solarwindows. Dat Amerikaanse bedrijf was begin 2020 slachtoffer van een cyberaanval. Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, reageert: “We veroordelen alle sancties, we beschouwen ze als illegaal.” Volgens hem is het aan de twee staatshoofden om te beslissen of er een ontmoeting komt of niet.

Relaties verslechterd sinds komst Biden

Sinds Joe Biden het presidentsambt overnam van Donald Trump zijn de relaties tussen Rusland en de VS snel verslechterd. Nadat Rusland oppositieleider Aleksej Navalny op had gesloten nam de VS al sancties.

Ook lopen de spanningen tussen Rusland en het Westen opnieuw hoog op door de toestand aan de grens met Oekraïne. Moskou stelde er tienduizenden soldaten op, om pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne te steunen. Het Westen vreest dat er meer achter dit spierballengerol van Poetin zit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Sancties kunnen ontmoeting Poetin en Biden in de weg staan”

Plaats een reactie

Delen