Uncategorized

Socialistische partij Vooruit verkoopt ‘werkmanspint’ voor 1 mei

Wannes Neukermans

Vooruit, wat de nieuwe naam is van de sp.a, zal speciaal voor de Dag van de Arbeid (1 mei) een bier verkopen. De exclusieve pils krijgt dezelfde naam als de partij. De lancering van het bier oogst meteen forse kritiek op sociale media.

De partij van Conner Rousseau is bezig aan een hele verandering, waarbij er een ‘nieuwe stijl van politiek’ gezocht wordt. Na de casual look van de voorzitter, de naamsverandering en nieuwe website, begint Vooruit nu ook met de verkoop van de ‘werkmanspint’, zoals ze het zelf noemen, op hun webshop. Het bier (“5% alcohol, 100% socialistisch”) is op de partijwebsite te koop. Kostprijs: 8 euro voor 6 biertjes.

Hypocriet

Op sociale media ontstond meteen veel ophef om het idee. Veel mensen vinden het schandalig dat een regeringspartij, met een minister van Volksgezondheid die mee de beslissing genomen heeft om de opening van de horeca uit te stellen, nu zelf alcohol begint te verkopen op haar website. Dat die verkoop gelanceerd wordt op de dag waarop de horeca normaal zou openen, vinden verschillende mensen enorm pijnlijk.

De partij krijgt ook kritiek omdat ze met een eigen bier op de markt kwam, terwijl ze eerder dit jaar nog een voorstel indiende om alcoholverkoop aan banden te leggen.

https://twitter.com/DennisFransen/status/1383001615188262915?s=20

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Socialistische partij Vooruit verkoopt ‘werkmanspint’ voor 1 mei”

  1. Marketing noch naamsverandering gaan compenseren voor het feit dat de arbeider of werkman zich al lang niet meer terugvindt in het elitaire SPa gebeuren. De gewone Vlaming wil veiligheid en rechtvaardigheid en dat bieden die linkse Wokisten hem al lang niet meer.

Plaats een reactie

Delen