Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Uncategorized

Steeds meer berichten over seksuele intimidatie van minderjarigen door Sidney Smeets (D66)

Niels Geerinck

Sinds gisteren is er een onderzoek aan de gang naar D66-Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Smeets zou via sociale media seksueel intimiderende berichten hebben gestuurd naar minderjarigen. Toch blijkt nu dat Smeets (46) afsprak en seksuele handelingen had met minderjarigen. Dat getuigen enkele betrokkenen in het Parool.

De verklaringen komen er nadat eergisteren via Twitter enkele jongens schermafbeeldingen openbaarden van berichten die Smeets hen gestuurd had. Veelal waren de berichten seksueel van aard of vroeg Smeets om afspraakjes. Uit de verklaringen in het Parool blijkt dat het links-liberale parlementslid echter vaak verder ging dan enkel het sturen van berichten. Volgens de verklaringen was Smeets op de hoogte van de leeftijd van zijn slachtoffers.

“Ik moet me een beetje inhouden”

De eerste verklaring in valt te lezen hoe een Smeets een (toen) 17 jarige benaderde op Twitter in 2018. Het Kamerlid schrijft de minderjarige jongen in privé aan “Ik moet me een beetje inhouden. Maar je bent echt superknap”. Vervolgens vraag hij aan de jongen of die niet eens wil afspreken. “Onder het genot van een hapje en een drankje”, aldus Smeets. We zijn inmiddels 3 jaar verder en de nu 20-jarige jongen doet nu zijn getuigenis: “Ik kwam net uit de kast. Hij had status, leek iemand die ik kon vertrouwen en die mij begreep. Aanvankelijk was ik blij met de aandacht.” De jongen sprak twee keer af met Smeets in Amsterdam.

Volgens de jongen gingen de twee niet verder dan ‘voetje vrijen’ en ‘aaien’. Echter kreeg hij na het laatste afspraakje een bericht van Smeets. ‘Ik ben thuis. Helaas alleen.’ Naar eigen zeggen reageerde hij toen niet afwijzend op Smeets bericht maar 3 jaar later voelt hij zich toch erg vervelend over heel het voorval. “Als ik eraan denk, krijg ik rillingen door mijn hele lichaam. Hij speelde met zijn macht op mij in.”, zo verklaarde de jongen nog.

Afspraakjes met minderjarigen via Grindr

Een andere verklaring die aan het Parool werd gegeven komt van een jongen die toen 16 jaar was. Hij en Smeets hadden in 2016 een match op de homo-datingapp Grindr. De jongen zou uitdrukkelijk verklaard hebben tegenover Smeets dat hij minderjarig was. Desalniettemin werd de jongen bij Smeets thuis uitgenodigd. “Hij was best wel direct en begon me al snel te zoenen en mijn hoofd naar zijn piemel te leiden. Ik heb hem gepijpt en was ook weer snel buiten.”, zo doet de jongen zijn verhaal.

De fantasie van Smeets

Smeets neemt na de ontmoeting weer contact met de jongen op. Hij schrijft dat de jongen ‘erg goed’ was. Later in het gesprek werden foto’s van minderjarige jongens gedeeld. Smeets reageerde dat het zijn ‘foutste fantasie’ is om het bed te delen met iemand die jonger is dan 16. Hij schrijft dat hij het risico wel wil nemen. Hij polst of de jongen iemand kent die die onder de 16 is en die te vertrouwen valt.

D66’er had ook een afspraakje met een 16-jarige scholier. Die zou meermaals bij Smeets thuis zijn geweest. Daar kreeg hij dan filmpjes van andere jonge jongens te zien om hem ‘in de mood’ te brengen, zo verklaart hij. De jongen zegt één keer te zijn overgehaald door Smeets. “Eén keer heeft hij mij gepijpt. Ik voelde me daarna heel naar.”, aldus de inmiddels 26-jarige.

Te bang om aangifte te doen

Uit heel wat van de verklaringen in het Parool en op sociale media blijkt dat de slachtoffers geen stappen ondernamen. Volgens het merendeel van hen komt dit omdat ze schrik hebben van Smeets. Die is beroepshalve strafrechtadvocaat bij ‘Spong advocaten’, één van de meest bekende advocatenkantoren uit Nederland. “Hij is slim en vond aanknopingspunten om op me in te spelen. Maar hij is strafrechtadvocaat bij Spong, dus ik durfde ook niet naar iemand toe te gaan. Hij weet precies wat hij wettelijk wel en niet kan doen.”, zo zegt één slachtoffer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Steeds meer berichten over seksuele intimidatie van minderjarigen door Sidney Smeets (D66)”

  1. De pedomaffia heeft zich diep geworteld binnen de overheid en justitie.
    In Nederland is er de affaire Demmink die steeds met zijn viespeukerij wegkomt vanwege bescherming door mede viespeuken binnen het overheidsapparaat.
    In belgie was de dutroux zaak het topje van de ijsberg en verdere lopende onderzoeken werden van hogerhand gestopt door weer andere viespeuken binnen het overheidsapparaat.

    Smeets staat ook in direct verband de vuile pedo partij in NL.

  2. Ik ben het volledig met U eens, dit is nu es de waarheid zeggen, zowel in Nederland of hier bij ons is alles corrupt wat macht heeft, niet te geloven dat mensen nog op dergelijke partijen stemmen, voor zover natuurlijk de laatste stemming in Nederland correct verlopen is, waarbij velen zich de vraag stellen.

Plaats een reactie

Delen