Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Egbert Lachaert. Foto Photonews. 

Uncategorized

Tweet Egbert Lachaert zorgt voor woede bij bevolking: “Het is zaterdagavond, doe eens iets ontspannends”

/

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft de woede van heel wat mensen op de hals gehaald met een tweet richting voormalig Kamerlid Hendrik Vuye. “Hoelang gaan politici deze schaduw-premier nog dulden?”, vroeg Vuye zich op Twitter af, verwijzend naar viroloog Marc Van Ranst. “Het is zaterdagavond, Hendrik. Doe eens iets ontspannends”, reageerde Lachaert. Een storm van negatieve reacties volgde op die tweet van Lachaert.

Komende woensdag staat opnieuw een Overlegcomité op het programma. Of er versoepelingen komen, is nog maar de vraag. Virologen zouden dat liever niet zien gebeuren, en in het artikel dat Hendrik Vuye deelde pleitte Marc Van Ranst voor een verlenging van de maatregelen. “En hoelang gaan politici deze schaduw-premier nog dulden? Hoelang nog laten jullie zich keer op keer de arm omwringen in aanloop naar een Overlegcomité? Quo usque tandem…?”, aldus Hendrik Vuye, waarna hij onder meer Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert tagde.

Die laatste reageerde daar al snel op. “Het is zaterdagavond, Hendrik. Doe eens iets ontspannends”, aldus Lachaert. “Het OCC is pas woensdag. Al dat getater vooraf heeft nog niemand veel opgebracht. Fijn weekend!” Zijn antwoord kon echter op bijzonder weinig bijval rekenen.

(Lees verder onder de tweet.)

“Tact en menselijkheid. Overschat bij politici”, klinkt het onder meer in een tweet die bijna 300 likes krijgt (ter vergelijking: die van Lachaert kreeg er nog geen 100). “Jullie maken ons leven buitengewoon lastig. Met volgehouden ongrondwettelijkheden. En dan gaat u een gerespecteerde prof en eminent jurist ook nog even de les lezen. Jullie zijn de oorzaak, niet hij/wij of onze getergde medeburgers.”

“Moet u dit ook niet tweeten over Pedro Facon of Van Ranst?”, vraagt iemand anders zich af. “Die hebben vandaag al genoeg ‘vooraf getaterd’. En in tegenstelling tot Hendrik Vuye gaan zij wel meebeslissen of onze vrijheden en grondrechten.” Nog iemand anders wijst ook op het feit dat virologen wel steeds hun verhaal mogen doen in de pers in de dagen voorafgaand aan het Overlegcomité. “Wat een schaamteloos arrogante reactie van een voorzitter van een regeringspartij. Het getater van de virocraten vooraf, voor het OCC, vindt u blijkbaar OK. Uw regering danst naar hun pijpen en richt onze samenleving ten gronde.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Tweet Egbert Lachaert zorgt voor woede bij bevolking: “Het is zaterdagavond, doe eens iets ontspannends””

Plaats een reactie

Delen