Dedecker en Van Langenhove in Middelkerke. Foto Youtube.

Dedecker en Van Langenhove in Middelkerke. Foto Youtube.

Uncategorized

Van Langenhove doet terrasje met Dedecker: “Van Ranst zegt andere dingen voor de camera dan erachter”

/

Kamerlid en burgemeester van Middelkerke Jean Marie Dedecker zegt dat viroloog Marc Van Ranst toegegeven heeft dat zijn idee van terrassen vroeger te laten heropenen virologisch geen kwaad kan. “Na het debat in Terzake zei Van Ranst tegen mij dat het geen enkel probleem is op de zeedijk. Een kwartier eerder verklaart hij op tv net het omgekeerde”, zegt hij in een interview met Dries Van Langenhove.

Dedecker kondigde enkele weken geleden al aan de terrassen in zijn gemeente sowieso te laten heropenen op de geplande datum van 1 mei, wat het Overlegcomité daar ook over besliste. Ook nadat het Overlegcomité die datum verschoof, hield Dedecker voet bij stuk. Hij had daarover een controversieel debat in Terzake met viroloog Marc Van Ranst, die zich sterk kantte tegen dat plan.

“Weet je wat Van Ranst zegt tegen mij?

Dries Van Langenhove trok voor ‘Kies Dries’ naar Middelkerke voor een gesprek met Jean-Marie Dedecker over de ontstane heisa. Het feit dat Middelkerke daardoor nu wel eens ’the far West’ genoemd wordt, vindt Dedecker “compleet belachelijk”. “Wij houden ons aan de regeltjes maar ik zal ook nooit stoppen voor een rood licht in de woestijn. Als men ridicule maatregelen uitvaardigt vind ik dat er een bepaalde vorm van burgerlijke wijsheid moet zijn, of burgerlijke ongehoorzaamheid.”

Bovendien stelt Dedecker dat ook viroloog Marc Van Ranst na het debat in Terzake heeft toegegeven dat het openen van terrassen op de zeedijk wel degelijk wetenschappelijk verantwoord is. “Wij komen buiten uit dat debat en weet je wat Van Ranst zegt tegen mij? ‘Het is geen enkel probleem op de zeedijk’, zei hij. ‘Je moet er ook geen mondmasker dragen, dat is totaal niet nodig.’ Dat zegt de topviroloog die een kwartier eerder op tv net het omgekeerde verklaart.”

In het interview wordt ook de studie besproken die aantoont dat amper 1 op 1.000 besmettingen in de buitenlucht gebeurt. “Waarom brengen virologen die cijfers niet naar buiten?”, vraagt Van Langenhove zich af. “Waarom doen ze hier alleen boude uitspraken zoals bijvoorbeeld dat mensen die een ongeval hebben na een terrasje niet geholpen zouden kunnen worden in het ziekenhuis of we lockdowns zullen nodig hebben tot 2025?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Van Langenhove doet terrasje met Dedecker: “Van Ranst zegt andere dingen voor de camera dan erachter””

  1. In het voorbije corona jaar ken ik welgeteld 1 persoon die daadwerkelijk 14 dagen ziek is geweest aan het virus.
    De collega’s waar zij dagelijks nauw mee samenwerkte bleven zelfs gespaard van een besmetting.
    En 2 personen die besmet (in quarantaine geweest) maar buiten wat vermoeidheid, niet ziek zijn geweest.
    Het clubje …logen …ticussen en andere …isten draaien ons bewust al een jaar een rad voor de ogen.

  2. Volledig mee eens! In maart was ik ook twee weken ziek met wat achteraf bleek Corona symptomen te zijn. Mijn familie blijven knuffelen en kusjes geven. NIEMAND ziek geworden !!!

  3. Honderd percent eens!!! Die pseudo-wetenschappers liegen onze domme politici wat voor en die durven niet anders dan meelopen!!! Bewijzen hebben ze van niets, alleen wat fantasie hoe die pandemie aan te pakken. We zien nu duidelijk dat na de paaspauze – wat niets anders is dan een lockdown – hun veronderstellingen op niets, maar dan ook op niets gebaseerd zijn. Val de Horeca, de kappers en vele anderen maar lastig…lijkt het grote moto om zichzelf belangrijk te maken in de media!

  4. Ik , ik, ik….. wel ik ken ook iemand die Covid gehad heeft… 4 maand intensieve, waarvan 3 maand in coma met tube aan de zuurstof. Kantje boord, maar gelukkig er doorgekomen…30 kilo afgevallen en helemaal grijs geworden en na 6 maand nog steeds revalidatie…..
    Jij hebt alleen veel geluk gehad…..

  5. Goed voor jou Walter. Spijtig genoeg ken ik er enkele die het niet haalden! Waarom zo´n “onhandige” aanhef? Ligt misschien aan mijn leeftijd. Ben misschien ouder dan gij……..en wie weet, “wijzer”? Enkel je laatste zin kan ik wel onderschrijven.

  6. of degene die jij kende had pech. Ken er ondertussen al veel die het hadden en 1 geval opgenomen maar niet op IC. Heb het zelf ook gehad ook mijn echtgenote. Ik iets erger ziek geweest zoals zware griep. Echtgenote enkel geur en smaak kwijt voor 3 tal weken. Voor de rest uitgezweet zoals een griep. Net zoals alle andere die ik ken die het gehad hebben, allee dat of het was een griep want blijkbaar bestaat die niet meer.

  7. Iedereen moet is wakker worden ! Mexicaanse griep was ook erg … hebbe ze ons toen opgesloten ? Nee … corona is erg , net zoals de mexicaanse griep was , of een gewone zware griep is waar veel mensen van sterven ! Ze maken de mensen ziek met hun belachelijke regels . Ze maken de handflora kapot zelf van onze kinderen ! Mondmaskers zijn alles behalve gezond !! Als hartpatiënt merk ik dit nog harder dan gezonde mensen ! Maar zolang alle mensen de niet verkozen regering gaan blijven volgen zal er geen verandering in komen ! Ipv groepsimuniteit te krijgen via de sterke bevolking en de zwakkere te beschermen !

Plaats een reactie

Delen