INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Uncategorized

Van Ranst: “Ik krijg elke avond tot een stuk in de nacht fake calls”

Simon Segers

Viroloog Marc Van Ranst tweette gisterenavond dat hij de laatste tijd elke avond tot een stuk in de nacht valse telefoontjes krijgt. “Vooral van groepjes jonge zatteriken, veelal (zelfverklaarde) vlaamsblokkers.”

Met een screenshot van zijn telefoonlogboek geeft Van Ranst toelichting. “Ik geef ze, indien ze niet anoniem bellen, een volgnummertje.” , aldus Van Ranst. Als we zijn oproepenlijst mogen geloven heeft de viroloog ondertussen al de telefoonnummers van 126 grappenmakers opgeslagen. Van Ranst zou bij de 3 miljoen Belgen zijn wiens telefoonnummer openbaar werd gemaakt na het grote datalek van Facebook enkele dagen geleden.

VB-jongeren

In de discussie onderaan de tweet verdedigt Van Ranst zijn keuze om oproepen van onbekende nummers te beantwoorden: “Zorgverstrekkers kunnen mij altijd bellen bij virologische problemen. Het probleem ligt hier bij infantiele oelewappers die klootzakkerig gedrag vertonen.” De viroloog legt de schuld voor het publiek zijn van zijn telefoonnummer niet bij het datalek, maar bij Vlaams Belang Jongeren: “Sommigen beginnen de Vlaamse leeuw te zingen of roepen “Linkse rat”, of “wacht maar tot 2024”. Het waren VB-jongeren die een tijdje geleden mijn gsm-nummer in een youtube-filmpje toonden en flyers met mijn nummer uitdeelden aan asielzoekers in Brussel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Van Ranst: “Ik krijg elke avond tot een stuk in de nacht fake calls””

Plaats een reactie

Delen