Verdachten die Antwerpse politieagent en stads medewerker omkochten aangehouden in Sky ECC dossier

Foto: illustratief. Shuttertstock.

Uncategorized

Verdachten die Antwerpse politieagent en stadsmedewerkster omkochten aangehouden in Sky ECC dossier

Kristof Luypaert

In de nasleep van het dossier Sky ECC zijn opnieuw twee verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gaat om twee mannen die respectievelijk de politie-inspecteur en de medewerkster van de stad Antwerpen hadden benaderd. Ze hadden hen betaald om opzoekingen te doen. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Het parket verdenkt Sky ECC ervan om bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu. Tijdens een gerechtelijk onderzoek zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van de organisatie te kraken. De analyse van die data levert nieuwe elementen op in lopende dossiers. Er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

De raadkamer bevestigde vandaag de aanhouding van een 35-jarige man uit Vosselaar. De onderzoeksrechter had de man op 8 april onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, actieve openbare omkoping en mededaderschap bij schending van het beroepsgeheim. Hij verdenkt de man een politieman van politiezone Antwerpen te hebben benaderd en betaald om informatie uit politionele databanken op te zoeken.

Vorige week woensdag is een 24-jarige man uit Deurne voor de raadkamer verschenen. Ook hij is aangehouden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie, actieve openbare omkoping en mededaderschap schending van het beroepsgeheim. Dit in het onderzoek rond de medewerkster van stad Antwerpen. De twintiger zou de vrouw aangezocht hebben om opzoekingen te doen in het rijksregister. De aanhouding is vorige week verlengd.

Op 9 maart is er ook een huiszoeking uitgevoerd bij een advocaat die tijdens het gerechtelijk onderzoek in beeld kwam. Hij is aangehouden wegens deelname aan een criminele organisatie. De raadkamer heeft vandaag zijn aanhouding voor een tweede maal bevestigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Verdachten die Antwerpse politieagent en stadsmedewerkster omkochten aangehouden in Sky ECC dossier”

Plaats een reactie

Delen