Sint-Pietersstation Gent. Foto Shutterstock

Sint-Pietersstation Gent. Foto Shutterstock

Uncategorized

Verhoogde waakzaamheid in Gent na vechtpartijen met Brusselse jongeren

Wijnand Meeus

Afgelopen week vonden er verschillende vechtpartijen plaats tussen Brusselse en Gentse jongeren van allochtone afkomst in Gent. De Gentse politie zal nu in samenwerking met de federale politie de waakzaamheid aan het Sint-Pietersstation te verhogen. Zo hopen ze verdere confrontatie tussen de groepen te vermijden.

Het was vorige dinsdag toen aan de Gentse Blaarmeersen een grote vechtpartij ontstond tussen vechtersbazen uit Brussel en Gent. Meer dan twintig personen geraakten betrokken in het gevecht. Bij beide partijen viel één gewonden. “Het gevecht kon gelukkig snel stilgelegd worden toen wij arriveerden. De vechtersbazen werden uit elkaar gehaald”, klonk het toen bij politiewoordvoerder Matto Langeraert. Er werd uiteindelijk niemand gearresteerd.

Enkele dagen geleden probeerden de Brusselse vechtersbazen opnieuw naar Gent af te zakken op de boel er op stelten te gaan zetten. Maar de politie kon hen tegenhouden en ze werden allen weer naar huis gestuurd. Op sociale media blijft de rust echter niet bewaard. Er wordt opgeroepen om de vete nu te gaan uitvechten in Brussel.

De lokale politie van Gent, in samenwerking met de federale politie, wil geen risico’s nemen en houdt een verhoogde waakzaamheid aan. Het Sint-Pietersstation wordt daarom extra beveiligd. Er werd een waterkanon geplaatst en een tiental agenten staan opgesteld rond de ingang van het station. “Er is geen concrete aanwijzing op gevaar, maar we zijn ter plaatse mocht het uit de hand lopen”, klinkt het bij de federale politie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Verhoogde waakzaamheid in Gent na vechtpartijen met Brusselse jongeren”

  1. Dringend een wet stemmen om dat zooitje ongeregeld (criminele bendes) te laten interneren gedurende enkele maanden om hen een cursus heropvoeding te verstrekken en kost en inwoon te laten terugbetalen via arbeidsprestaties. Er zijn helaas ouders die de opvoeding van kinderen (moedwillig) verwaarlozen. Ook zij moeten bijdragen voor de verstrekte heropvoeding door de overheid. In geval van recidive tijdelijk verbod om in een stad, dorp of regio te komen. Invoering van de verplichting een getuigschrift van goed gedrag en zeden te tonen aan de verhuurder bij aan de aanvraag van huurwoning. Wie het deviant gedrag niet schuwt mag niet gespaard blijven van de roede.

  2. Zijn dit ook de “jongeren” die van Open VLD en Groen mogen gaan stemmen in 2024 voor het Europese Parlement?Ik vond dat Lachaert en Calvo,die zo opgetogen zijn over dit nieuwe recht,eens aanwezig moesten tijdens het baldadige,crapuleuze gedrag van hun toekomstig kiesvee.Sommige van die gasten zijn 13-14 jaar en zijn nu reeds verloren voor de maatschappij!Dat men ook begint met het kindergeld in te trekken kwestie van de ouders een signaal te geven!

  3. Het wordt hoog tijd dat men terug de dienstPLICHT gaat uitvoeren.
    Het helpt de jongeren te gehoorzamen,ze leren Nederlands en krijgen een opvoeding.Allemaal zaken waar ze thuis nooit van gehoord hebben.
    En het is een goede remedie tegen verveling !

  4. Mijn kinderen spreken Nederlands. Mijn kinderen zijn goed opgevoed. Mijn kinderen volgen toprichtingen op school en behalen goede punten. U zal zeggen ‘mijn kind, schoon kind’ maar ik neem de opvoeding van mijn kinderen zelf in de hand. Moet ik ze dan naar het leger sturen waar ze leren lanterfanten en zuipen? Vergeet niet datr het eigenlijk dat is wat er vroeger gebeurde. Moeten zij het slachtoffer zijn van dit crapuul? Misschien in de wetgeving voorzien dat bij herhaaldelijke veroordelingen de straf 1 jaar legerdienst kan zijn (ipv ‘maatschappelijke taken)?

  5. 1 jaar legerdienst als alternatieve straf. Moet kunnen. Voor recidivisten zou ik een werkstraf als ontwikkelingshelper bepleiten in Afghanistan of het Midden-Oosten. Idem dito voor politici die het rechte pad verlaten.

Plaats een reactie

Delen