Nigeriaanse katholieken (Shutterstock)

Nigeriaanse katholieken (Shutterstock)

Uncategorized

Vier christenen doodgeschoten in Nigeria

Sonja Dahlmans

Op 30 maart werden vier rooms-katholieke christenen in Nigeria doodgeschoten.

Zij wilden juist de kerk in de plaats Aye-Tuwar verlaten toen direct na afloop van de mis het vuur op hen werd geopend. De priester, Ferdinand Fanen Ngugban, en drie van zijn parochianen werden doodgeschoten. De aanvallers staken ook de huizen in het dorp in brand. Zodra de mis was afgelopen, kwamen de aanslagplegers binnen en vroegen naar de priester. Direct daarna hoorde men geweerschoten.

Sinds juli 2020 zijn er reeds 240 christenen vermoord in Centraal Nigeria door islamitische aanslagen. Ook in maart van dit jaar werden er acht christenen ontvoerd in Kaduna.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Vier christenen doodgeschoten in Nigeria”

  1. Elke dag worden er christenen vervolgd, verdreven en vermoord door aanhangers van de ‘godsdienst van de vrede’. In het begin van de vorige eeuw vertegenwoordigden de christenen in het Midden Oosten nog ongeveer 25 % van de bevolking. Nu nog amper 4%. Men kan spreken van een volkerenmoord. Ook in Afrika, dat meer en meer in de greep komt van de islam, wat “onderwerping” betekent, worden er christenen gedood en kerken in brand gestoken door islamisten. Overal waar de islam de plak zwaait is er onderdrukking, armoede en oorlog. Maar geen woord over dit alles in de traditionele westerse media. Voor de westerse media, die behoren tot een wereld met Joods-Christelijke traditie, zijn christenen blijkbaar ‘quantité négligeable’ en is dit alles maar een ‘fait divers’. Anderzijds als er ergens in het Westen een enkele moslim gedood wordt staan de media op hun achterste poten om schande te roepen en worden mogelijke blanke daders onmiddellijk weggezet als facisten en racisten. Van twee maten en twee gewichten gesproken!!

  2. Helaas moet ik je gelijk geven.
    Alleen moeten éérst de westerse media aangepakt worden, want de informatie komt blijkbaar niet terecht waar ze zijn moet.
    Anderzijds zou het westen zich moeten verzetten tegen de leugenachtige inlichtingen die verspreidt worden door hun eigen (?) media.
    Dringen nieuwe kruisvaarten zich op? Ja!
    Frankrijk lijkt er zich voor op te maken. Tenminste één goed teken.

Plaats een reactie

Delen