OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Voorzitter Horeca Vlaanderen: “We willen onze vrijheid van ondernemen terug”

Niels Geerinck

Deze ochtend liet coronacomissaris Pedro Facon zich ontvallen dat de Vlaamse horeca niet moet hopen op 1 mei als dag van opening. Facon stelt voor om te wachten tot half mei. De topman van Horeca Vlaanderen reageert ontstemd. “Een nieuwe dag, een nieuwe mening en dat doet enorm veel pijn”, zo zegt topman van Matthias De Caluwe.

“De experten gaven deze week nog aan dat het mathematisch mogelijk was, de terraspiste werd naar voren geschoven, en nu dit standpunt. Het is aan het Overlegcomité om woensdag beslissingen te nemen. Dat is het orgaan waar keuzes worden gemaakt. Het lijkt ons wel dat als de cijfers nog steeds niet goed zijn, dat er ook geen andere versoepelingen kunnen tot en met 26 april, om onze horeca de kans te geven op een duurzaam herstel.”, zo zegt De Caluwe

Vrijheid van ondernemen

Volgens de topman is de horeca geen motor van besmettingen. Hij wil dat de steunmaatregelen ook gehandhaafd blijven, zelfs als enkel de terrassen open mogen. “Ik denk dat we een eerlijke kans verdienen om onze vrijheid op ondernemen terug te krijgen.”, zo sluit hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Voorzitter Horeca Vlaanderen: “We willen onze vrijheid van ondernemen terug””

  1. Maatregelen instellen door virologen en andere experts om de vrijheid te beperken is niet moeilijk en de politiek gaat hier gedwee in mee. Systeem paraplu nietwaar, zeker als het gaat om de bezorgdheid omtrent de volksgezondheid , al dan niet terecht.
    Maatregelen nemen om de vorige beperkingen teniet te doen ,is al heel wat moeilijker, vandaar dat de paraplu’s van de virologen en andere experten al volop opengaan .
    Nu mag de politiek het oplossen…en zeg niet dat de virologen etc het niet gezegd hebben….
    Zo voorspelbaar!🤔

Plaats een reactie

Delen