Photo News

Photo News

Uncategorized

Zware brand op militair domein in Brecht na schietoefeningen

Simon Segers

Op het militair domein Groot Schietveld in Brecht woedt een grote brand die ontstaan is bij schietoefeningen. Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft het provinciaal rampenplan afgekondigd.

“Het gaat om een vrij omvangrijke brand, verschillende korpsen zijn aanwezig op het terrein om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Er is luchtsteun gevraagd in de vorm van een blushelikopter. Er is ook militaire steun aanwezig”, zegt burgemeester van Brecht Sven Deckers (N-VA). 200-300 hectaren grondgebied staan ondertussen in lichterlaaie. De rookpluim is niet alleen zichtbaar vanaf de rand van Antwerpen maar ook de brandgeur is daar reeds waarneembaar.

Geen slachtoffers

Op dit moment zijn er geen gewonden, maar de draaiende wind maakt de situatie gevaarlijk voor de hulpdiensten. Een 4×4 ambulancevoertuig is aanwezig op het terrein indien er slachtoffers zouden vallen. Ondertussen is besloten om camping Keienven in Gooreind (Wuustwezel) te ontruimen. Geen huizen of gebouwen zijn op dit moment bedreigd door de vuurzee, maar de politie heeft inwoners van de nabijgelegen Brasschaatbaan gevraagd hun woning te verlaten. Zij worden tijdelijk opgevangen door de gemeente.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Zware brand op militair domein in Brecht na schietoefeningen”

  1. Ik woon niet ver van Bevekom/Beauvechain.Daar staan 3 spiksplinternieuwe NH-90 helikopters(prijs per stuk 32miljoen euro).Deze helikopters kunnen worden uitgerust met een bluskit.Hoe komt het dat deze toestellen niet worden ingezet?Waarschijnlijk omdat het leger onlangs aangaf minder met deze toestellen te gaan vliegen omdat ze te duur zijn.Een regelrechte schande noem ik dit.Trouwens welke officier gaf het bevel om schietoefeningen te houden op een kurkdroog terrein?De Belgische artillerie heeft nog getrokken stukken van 105mm(reikwijdte 12-15km) als de wind meezit!Gaan ze daarmee Poetin tegenhouden?Laat me niet lachen!

  2. Schijnbaar was de brandweerwagen van het leger “in reparatie of onderhoud”. Gelukkig kregen we hulp vanuit Nederland (zoals gewoonlijk) met hun legerhelikopter. En dan maar als Vlaming op de Nederlanders afgeven! En neen, ik ben een rasechte Antwerpse, ook al eens door de Nederlanders geholpen met de overstroming in Merksem.

Plaats een reactie

Delen