21-jarige dronken bestuurder aangehouden na overlijden 18-jarige passagier

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

21-jarige dronken bestuurder aangehouden na overlijden 18-jarige passagier

Kristof Luypaert

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vandaag een 21-jarige man uit Turnhout aangehouden. Dit gebeurde als gevolg van het dodelijke verkeersongeval dat hij veroorzaakte in de nacht van zondag op maandag. De twintiger zat achter het stuur van de auto die kort voor 1 uur op Poeyelheide in Gierle (Lille) tegen hoge snelheid tegen een boom knalde. Een 18-jarige passagier uit Kasterlee raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en overleed maandag aan zijn verwondingen.

Ook drie andere passagiers liepen verwondingen op.

De 21-jarige bestuurder legde na het ongeval een positieve ademtest af. Het parket van Antwerpen besliste de twintiger voor te leiden op beschuldiging van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen tegenover de andere passagiers, dronkenschap, rijden onder invloed van alcoholintoxicatie, voorzienbare hindernis, voertuig in de hand houden en geen gordeldracht.

De man is in het verleden al veroordeeld voor het rijden onder invloed. De onderzoeksrechter heeft beslist om de man aan te houden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Turnhout. Het onderzoek loopt intussen verder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen