(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

33 christenen in Nigeria gedood in week vol aanslagen

Sonja Dahlmans

In de staat Benue in Nigeria zijn er de afgelopen week in totaal 33 christenen gedood bij meerdere aanslagen. Dat bevestigt de woordvoerder van de gouverneur van Benue, Samuel Ortom.

De slachtoffers waren christenen die ontheemd waren geraakt door eerdere aanvallen in het Noorden van Nigeria. Zij schuilden in een vluchtelingenkamp waar ongeveer 7.000 mensen hun tijdelijke thuis hebben gevonden. Het vluchtelingenkamp zelf werd de afgelopen week echter ook aangevallen, waarbij ettelijke slachtoffers gewond raakten en in totaal 33 christenen werden gedood.

Op maandag 26 april werden tien mensen gedood en raakten er negen gewond. Een aanslag een paar dagen daarvoor, op zaterdag, kostte 17 christenen het leven. Woensdag 21 april vielen er zes slachtoffers te betreuren. Zeventig mensen in totaal werden gedood de afgelopen drie weken in het gebied.

In de staat Kaduna bij een aanval op een Baptistische kerk viel een dode. Vijf anderen werden ontvoerd. Het Noorden van Nigeria is al geruime tijd slachtoffer van aanslagen en geweld. Vooral de christenen in het gebied moeten het daarbij ontgelden. De site Genocide Watch noemt Nigeria een slagveld van weerloze christenen. Sinds het geweld begon in juni 2015, zijn er tussen de 11.500 en 12.000 christenen gedood. Tweeduizend kerken werden vernietigd. Vier tot vijf miljoen christenen raakten ontheemd. De aanslagen werden gepleegd door Boko Haram en door de jihadistische Fulani.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

8 gedachten over “33 christenen in Nigeria gedood in week vol aanslagen”

  1. Ik zou hier heel graag enkele ‘knielers’ mee willen confronteren, vooral de rijke zwarte sportsterren. Als ze echt denken dat zwarte levens ertoe doen, waarom zijn ze dan zo totaal onverschillig voor alle zwarte christenen die worden vervolgd en gedood? En waarom worden deze wreedheden niet gerapporteerd door de westerse reguliere media?

Plaats een reactie

Delen