Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Amsterdam: Een dode en 4 gewonden bij steekpartij: “Alle motieven blijven open”

Niels Geerinck

Gisterenavond heeft een 29-jarige man 5 verschillende mensen neergestoken in Amsterdam, één slachtoffer liet ter plaatse het leven. De dader is gisterenavond nog aangehouden na een klopjacht. Het onderzoek is ondertussen gestart.

Volgens de politie deed het incident zich voor in de wijk De Pijp, nabij de Ferdinand Bolstraat. De slachtoffers zouden elk afzonderlijk zijn aangevallen en neergestoken. De verdachte is een 29-jarige man uit Amstelveen. Volgens de politie handelde hij slechts alleen.

Het onderzoeksteam van het Openbaar Ministerie is op de plaats delict om uit te zoeken wat er precies gebeurde. Alhoewel er nog geen directe aanwijzingen zijn dat de man met terroristische motieven de daad voltrok, blijven alle opties open, dat meldt justitie.

Getuigen

De Amsterdamse politie lanceerde een oproep aan mensen die eventueel getuigen waren van het voorval om zich te melden. Toen de steekpartij plaatsvond waren er volgens de politie zeker en vast mensen in de buurt.

Een uitbater van een bakkerij dichtbij de plaats waar het incident zich voltrok, zegt dat hij slechts iets opmerkte toen de politie al ter plaatse was. Ook een uitbater van een café zag niets opmerkelijk gebeuren, zo zegt hij in het Algemeen Dagblad. Toen hij buiten kwam zag hij één slachtoffer bewusteloos op de grond liggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Amsterdam: Een dode en 4 gewonden bij steekpartij: “Alle motieven blijven open””

  1. Een islamitische moordenaar = verwarde man die begeleiding nodig heeft
    Een getergde autochtone militair die zijn leven meermaals voor zijn land op het spel zette, nooit enige psychische begeleiding kreeg en zijn buik vol heeft van de politiek maar die verder geen ernstige misdaad daadwerkelijk begin = gevaarlijk terrorist

  2. Ja Jan, je moet natuurlijk het onderscheid weten te maken . In Burkina Fassau zijn 12 Christenen vermoord tijdens een doopplechtigheid door een verwarde mannen die begeleiding nodig hadden! Voilà nu heb ik u eens het verschil duidelijk gemaakt.

Plaats een reactie

Delen