Joe Biden (Shutterstock)

Joe Biden (Shutterstock)

Uncategorized

Biden: “Wie geschikte baan weigert, kan fluiten naar uitkering”

Pieter Van Berkel

Wie een “geschikte” baan weigert, kan fluiten naar zijn werkloosheidsuitkering. Dat zegt Amerikaans president Joe Biden (Dem.).

“We gaan duidelijk maken dat iedereen die een werkloosheidsuitkering ontvangt en een geschikte baan aangeboden krijgt, die baan moet aannemen of zijn uitkering verliest”, zei Biden. De president voegde er wel aan toe dat er een aantal “covid-gerelateerde uitzonderingen” zouden kunnen zijn. De regering zal een brief naar de Amerikaanse staten sturen om de regels te benadrukken.

“Niemand zou het systeem mogen misbruiken en we zullen erop aandringen dat de wet wordt nageleefd, maar laten we onze ogen niet van de het doel afhouden”, zei de president. “We moeten ons blijven richten op de echte problemen die voor ons liggen: het verslaan van deze pandemie en het creëren van banen.”

Sommige werknemers kunnen op een aanvullende werkloosheidsuitkering van 300 dollar per week beroep doen, via de coronasteunmaatregelen die Biden in maart invoerde. De verhoogde uitkeringen zouden in voege blijven tot september.

Volgens critici zouden de uitkeringen mensen ervan weerhouden opnieuw aan het werk te gaan. Volgens Biden is daar geen bewijs voor. “Amerikanen willen aan het werk”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Biden: “Wie geschikte baan weigert, kan fluiten naar uitkering””

  1. Den Joe gaat er nog al op, moesten deze woorden van voormail president Trump gekomen zijn, Björn Soenens en Greet De Keyser zouden woorden te kort gekomen hebben om The Donald tot tegen de grond af te breken.

Plaats een reactie

Delen