Veerle Heeren als parlementslid (archief)

Binnenland politiek

Burgemeester Sint-Truiden mogelijk al gevaccineerd: “Onethisch”

Wannes Neukermans

Volgens Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad zou Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden (CD&V), in maart al gevaccineerd zijn. Volgens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove van oppositiepartij Vooruit werd Heeren op 10 en 31 maart al gevaccineerd. Ook enkele familieleden en andere medewerkers zouden al een prik gekregen hebben, op een moment dat de 85-plussers aan de beurt waren in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden. Heeren is 56. Vandenhove eist een onderzoek.

“Het is onethisch”, vindt Vandenhove over de vaccinatieafspraken. “Het is geen manier van handelen omdat er duidelijk een systeem achter zit, waarbij de burgemeester en de mensen uit haar entourage eerder ingeënt worden, ongeacht of ze daar al recht op hebben”, reageert hij. “Het gaat hier om een gezondheidscrisis en ik vind het geen manier van doen. Vandaar dat ik de gegevens waarover ik beschik, zal overmaken aan de gouverneur Jos Lantmeeters en het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid.”

Screenshots van vaccinatiecentrum

Voorlopig geeft Heeren geen commentaar. Op de gemeenteraad van enkele weken geleden zei ze ook al niet te antwoorden op vragen over haar medisch dossier. Ze zei niets over het al dan niet gevaccineerd zijn, maar een lokale Truiense website heeft nu screenshots van het lokale vaccinatiecentrum. Daaruit zou blijken dat de burgemeester al gevaccineerd is. Volgens Vandenhove is de bewuste info via een medewerker van het vaccinatiecentrum binnengekomen.

“Heel veel gaan we daar niet mee kunnen doen, maar als er vaccins zijn gegeven aan bepaalde mensen, zijn die gegeven. We kunnen die niet recupereren om die vaccins aan andere mensen te geven”, aldus Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Er is daarmee ook geen wet die overtreden is. We proberen de mensen in volgorde van kwetsbaarheid en risico te vaccineren en dat lukt in Vlaanderen ook zeer goed. Er wordt over het algemeen eerlijk gehandeld. Maar als je in het vaccinatiecentrum een aantal vaccins voorhanden hebt, en je hebt niemand om te vaccineren, dan kan ik me voorstellen dat je belt naar mensen uit het gemeentebestuur of van wie je de gsm-nummers op zak hebt, omdat je zo dan snel een oplossing hebt voor die vaccins.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Burgemeester Sint-Truiden mogelijk al gevaccineerd: “Onethisch””

  1. De burgemeester van Oostende is ook al veel langer gevaccineerd, en hij is zelfs veel jonger dan ik, die nog geen uitnodiging gekregen heb voor een vaccinatie. Traditionele methodes voor en door traditionele partijen nu ook in de vaccinatie, niets nieuws onder de zon.

  2. “Bewuste foto via een medewerker…” Die medewerker kan zich alvast aan iets verwachten.
    De burgemeester zal er met een “pedagogische tik” van af komen. 😉

  3. Politici zouden helemaal niet mogen gevaccineerd worden. Door hun gebrek aan leiderschap zijn er talloze doden (waaronder mijn ma en stiefvader) gevallen. Pek en veren!

Plaats een reactie

Delen