(Photonews)
Uncategorized

Darya Safai reageert: “Wie heeft gelekt aan de kranten?”

Pieter Van Berkel

N-VA-Kamerlid Darya Safai vraagt een onderzoek naar het lekken van informatie over de zaak rond humanitaire visa voor Iraniërs. “Wie heeft geprobeerd mijn reputatie te beschadigen”, vraagt Safai.

Maandag kwam aan het licht dat er geen strafbare feiten gepleegd zijn bij de uitreiking van humanitaire visa aan Iraniërs, waarbij de echtgenoot van een N-VA-Kamerlid Darya Safai als contactpersoon fungeerde.

Safai reageerde dinsdag zelf op het nieuws. “Het onderzoek bij het parket over een aantal humanitaire visa van een paar echte vluchtelingen vanuit Iran is afgerond”, zegt Safai in een filmpje op Twitter. “Zoals ik al wist: er is niets fout gebeurd. Dat maakt mij blij.”

“Maar tegelijkertijd wil ik weten wie al die geheime informatie gelekt heeft aan de kranten”, voegt Safai daaraan toe. “Wie heeft geprobeerd mijn reputatie te beschadigen?”

“Intra-Iraanse politieke afrekeningen”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maakte begin maart melding de echtgenoot van Safai bij het federaal parket. Er werd verwezen naar een nota, waarin gewag wordt gemaakt van geruchten binnen de Iraanse gemeenschap en sociale media over fraude met humanitaire visa voor Iraanse opposanten.

De Staatsveiligheid betreurde de tendentieuze berichtgeving over de nota en merkte op dat het juist om een uiterst genuanceerde nota ging. De VSSE vernam de geruchten naar eigen zeggen slechts in de marge van haar onderzoeken. In de nota werd de piste vermeld dat de geruchten gebruikt konden worden “om personen te beschadigen in het kader van intra-Iraanse politieke afrekeningen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Darya Safai reageert: “Wie heeft gelekt aan de kranten?””

  1. Dit is een typische reactie van een Tjeef, u omhelzen en met de rechterhand een mes in uw rug planten. Triestig gesteld met de mentaliteit binnen het politieke gebeuren.

Plaats een reactie

Delen