ANTWERPEN, BELGIUM - MAY 07 : Press moment with Mayor of Antwerp Bart De Wever, Alderman Peter Wouters and Vice-Chairman of the Belgian Olympic and Interfederal Committee (BOIC) Tom Van Damme to unveil a monument with Olympic rings - a century after the seventh Olympic Games captivated Antwerp with sport at the very highest level, the Olympic rings are returning. The city had a monument built of the pre-eminent symbol of the Games. In the coming months it will make a tour and stop at locations that were important during the Antwerp Games. In September, the rings will get their final destination at the Olympic Stadium on the Kiel. , on May 7, 2021 in Antwerpen, Belgium, 7/05/2021 ( Photo by Bert Van Den Broucke / Photonews

Binnenland politiek

De Wever over veroordeling Voorpost: “Een mening breng je niet voor de rechtbank”

Wannes Neukermans

Antwerps burgemeester en voorzitter van N-VA Bart De Wever heeft op Twitter gereageerd op de veroordeling van vier Voorpost-leden. Hij vindt het fout dat mensen veroordeeld worden omwille van een mening die ze uiten. De Voorpost-leden hielden tijdens een actie een spandoek omhoog waar “Stop Islamisering” op stond. Ze kregen een celstraf van zes maanden, voor drie van de vier met uitstel, voor de vierde effectief.

De actie dateert van 30 mei 2020. Toen hielden ze een actie tijdens de wekelijkse markt in Mechelen. Naast het spandoek deelden de mannen ook folders uit waarin ze aantoonden dat moslims in volle coronatijd de week voordien wel mochten samenkomen voor een gebed, maar dat zij die dag geen toestemming kregen voor een actie. Volgens het parket maakten de Voorpost-leden zich met dat spandoek en die pamfletten schuldig aan het aanzetten tot haat of geweld tegen de moslimgemeenschap. De rechtbank volgde dat standpunt.

Op sociale media is er enorm veel commotie ontstaan over de veroordeling. Vele mensen volgen de mening van de verdediging. Volgens hen is er geen enkele wet overschreden en gebruikten de vier enkel hun recht op vrije meningsuiting. Ook Bart De Wever (N-VA) reageerde op Twitter: “Ik ga niet akkoord met lieden die aansturen op een clash met de hele islam, maar een mening breng je niet voor de rechtbank. De vrijheid kan niet verdedigd worden door haar te beperken. De regering wil nog verder gaan op dit pad. Dat is totaal fout.

De Wever krijgt bijval van Tom Van Grieken, partijvoorzitter van het Vlaams Belang. Van Grieken spreekt van een “krachtig signaal” en vraagt zich af waar de andere partijvoorzitters op wachten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “De Wever over veroordeling Voorpost: “Een mening breng je niet voor de rechtbank””

  1. Tja, eventjes goede punten scoren of wat. Doe er iets aan en ga samen met VB, pas dan kan je gewicht(dat je al lang kwijt bent 🙂 ) in de schaal werpen.

  2. Zolang de Wetgevende Macht de noties “haatspraak” en “aanzetten tot haat” niet sluitend definiëert in wetteksten, kan om het even wie, inbegrepen de Magistratuur, dIe begrippen uitrekken, kneden, mismeesteren en invullen met een politiek-correct farce-vulsel in functie der eigen ideologie, dus niet objectief-correct maar vaak politiek-correct. ELKE vorm van democratisch geformuleerde kritiek, ongeacht of die terecht of onterecht is, kan zo met het een politiek-correct toverstokje omgegoocheld worden tot vermeend “aanzetten tot haat” , dan is het hek van de politiek-correcte dam en kan ALLE oppositie partij retoriek als “haatspraak” gedefiniëerd worden door het PoCo-Loge Repressieapparaat !

  3. Jammer dat je jezelf niet meer verdedigen mag tegen een scherpe uitspraak en dat ze je de mond snoeren als je tegen iets bent waar velen de verandering van hun toekomst niet willen begrijpen. Want wie wil er nu nog terug naar de oudheid. Welke toekomst hebben we nog als ons iedere stap verder wordt bekritiseerd met een rechtzaak in een monddood affaire

  4. Een krachtig signaal zou zijn Bart Somers uit de Vlaamse regering te gooien. Want vergis u niet: die rotzak zit hier achter. Misschien heeft hij, na Temsamani en El Kaouakibi ook wel die vrouwelijke rechter gestrikt.

  5. Duidelijk weer een Loge rechter wanneer gaat meen de stal met door de loge voorgesteld benoemde rechters eruit kieperen en die in de gevangenis dumpen .of moet het volk de macht grijpen en al die corrupte Loge rechters grijpen.

  6. De islam is een foute opvoeding én mentaliteit, en zeker hier in het Vrije Westen.

    Ik wacht nu op mijn arrestatie en veroordeling.
    Het kot zal te klein zijn.

    Liévin Maris.

Plaats een reactie

Delen