Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

De Wever prijst virologen: “We moeten bijna op onze knieën zitten van dankbaarheid”

Anton Schelfaut

In De afspraak op vrijdag prijst N-VA-voorzitter Bart De Wever de wetenschap en de virologen. “We moeten bijna op onze knieën zitten van dankbaarheid”, klinkt het.

Bart De Wever benadrukt dat we ook naar de positieve zijde van de coronacrisis moeten kijken. “Dat is een mirakel van de wetenschap. De periode tussen de ontdekking, de ontleding van het virus en het vaccin, dat is du jamais vu. We moeten bijna op onze knieën zitten van dankbaarheid. We zouden versterkt moeten zijn in ons vooruitgangsgeloof”, aldus De Wever.

Ook voor de virologen moeten we volgens de N-VA-voorzitter “op onze knieën uit dankbaarheid”. “In het begin van de crisis wist niemand wat erop ons afkwam. De virologen hebben toen het gat gevuld. Er was hier toen ook geen regering, dus dat was een heel pijnlijk vacuüm. Overal in de wereld, maar hier bijzonder pijnlijk. Iemand moest bij wijze van spreke de leiding opnemen.”

De Wever geeft toe dat er wel degelijk spanningen waren tussen politici en virologen. “Die spanning is normaal. Je hebt een medisch perspectief, een virologisch perspectief en perspectieven van de samenleving. Die moeten worden afgewogen en er moeten beslissingen worden genomen. Elk moet zijn juiste plaats krijgen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “De Wever prijst virologen: “We moeten bijna op onze knieën zitten van dankbaarheid””

  1. Ik weet nog dat meneer Marc van Ranst voor de eerste lockdown had gezegd, dat we ons geen zorgen hoefde te maken om het virus. Waarom zou ik deze charlatan bedanken? Als je ziet hoe die vetklep zich gedraagt naar de mensen toe, continu voor niets op tv en nog een prijs voor communicatie terwijl zijn zever niet klopt! Nee ik ga Marc niet bedanken ik denk daar zelfs nog niet aan.

  2. De ene viroloog is de andere niet. De wetenschappers die het genoom van dit virus hebben ontcijferd en de wetenschappers en de farmaceutische bedrijven die op dergelijke korte tijd deze vaccins hebben gemaakt dat zijn pas de sterren van deze wereld. Zij verdienen een pluim en ons respect. Maar zeker geen pluim voor mijnheer Van Ranst en vele van zijn collega’s, die in verband met covid 19 blijk hebben gegeven van onmacht en onwetendheid en die te pas en te onpas van aan de zijlijn koud en warm hebben geblazen. En nog erger, zij hebben bepaalde zaken verzwegen en soms de bevolking opzettelijk bang gemaakt. Dat wist Mijnheer De Wever toch ook? Hij had dus best dat onderscheid mogen maken of wou hij op een goed blaadje komen te staan met de TV-viroloog? Wie gelooft die man nog?

  3. Wat de virologen betreft heeft BDW het toch compleet fout. Mocht ik op mijn werk dergelijke flaters begaan zoals die virologen dan was ik al lang aan de deur gezet. De raadgevingen van Madame Soleil zouden misschien nog eerder juist geweest zijn.

  4. Die hele tussenkomst van Dewever doet voor mij de deur dicht. De voorzitter van de NVA volgt nog uitsluitend een economisch pad dat alleen maar liberale accenten legt. Vlaamse accenten ontbreken volledig in zijn discours. Ik kreeg een tijd geleden al de indruk van de NVA, zoals eertijds van de Groenen: ze overtuigen ons met argumenten die ze niet waar maken, maar, eens aan de macht, integendeel een andere agenda uitvoeren. Als we het liberaal economisch gedachtengoed willen ondersteunen, dan was en is er de OVLD.
    Voor NVA kiezen we vooral voor een Vlaamse ontvoogdende politiek. Maar die staat nog steeds in de diepvries, ondanks dat de NVA nu federaal in de oppositie zit, en diepvries nu best een ontdooi beurt kan gebruiken.

  5. Waarom ? Omdat economisch productieven tot het BNP dank zij hun inzet belastinggeld genereren waardoor de Overheid de rijkelijke weddes trakteren kan aan politici en overbetaald overheidpersoneel zoals professoren in de virologie en een gewezen historicus “wetenschappelijk medewerker” aan de KUL (sic), zoals Bart De PezeWever, thans politicus ?

  6. Bart De Wever draait zich reeds maanden in alle mogelijke bochten om de vivaldi regering en haar touwtrekkers achter de schermen toch maar ter wille te zijn. Wil hij zijn plaatsje in een volgende regering zo “verdienen”? Hij weet toch wel beter na de laatste regeringsvormingen, of was ook dat reeds afgesproken spel in het belang van de “volksgezondheid”????!!!!!

  7. Wat een grap…. Van ranst de man die zei dat we meer schrik moesten hebben van de griep of dat een mondmasker geen nut had etc….Ook de WHO die klakkeloos communistische no human to human contamination propaganda over nam.

  8. De man laat eindelijk zijn ware gezicht zien. Het machtsvacuum hem toebedeeld in het parlement (n-va wordt straal genegeerd) doet pijn. De blunders van het antwerpse stadsbestuur, bloodgelegd door tscheldt in de zaak kibibi, de sjoemelpoedel heeft hem ook geen deugd gedaan. Blijkt dan nog dat hij een doorsnee triest politieker is en niet het génie waarvoor hij wou doorgaan. Wat zielig dan zijn trieste en ronduit kwetsende opmerkingen naar de mensen waar het echt om draait, zij die de economie draaiende houden:de ondernemers, de horeca enz.. Hoog tijd om te stoppen BDW!

Plaats een reactie

Delen