Rajae Maouane. Foto Photonews.

Rajae Maouane. Foto Photonews.

Uncategorized

Ecolo-voorzitster Rajae Maouane beschuldigd van antisemitisme na Instagrampost over Palestijnen

/

Rajae Maouane, co-voorzitster van het Franstalige Ecolo, is onder vuur komen te liggen na een post op Instagram over het conflict tussen Israël en Palestina. Maouane deelde een foto van een Palestijnse strijder met het lied Wein Al Malayeen, waarin wordt opgeroepen te strijden tegen de ‘zonen van Zion’. Antisemitisme, klinkt het.

Enkele dagen geleden barstte het steeds sluimerende Israëlisch-Palestijnse opnieuw los. Raketten over en weer zorgden voor burgerslachtoffers bij beide kampen, en dat zorgt internationaal voor verontwaardiging. Heel wat mensen laten hun stem horen op sociale media, en dat deed ook Ecolo-voorzitster Rajae Maouane.

Antisemitisme?

Op Instagram plaatste ze een story, een bericht dat 24u online blijft staan, van een Palestijnse strijder die een steen werpt. Daarbij speelde het lied ‘Wein Al Malayeen’ af van de Libanese zangeres Julia Boutros, die erom bekend staat nauwe banden te hebben met terroristische organisatie Hamas, die de voorbije dagen honderden raketten in de richting van Israëlische burgerdoelwitten schoten. In het lied wordt het Arabische volk opgeroepen de wapens op te nemen tegen ‘de zonen van Zion’, Israël dus.

De Belgische liga tegen het antisemitisme reageert boos, maar zegt niet verrast te zijn. “Deze aanzet tot actie die door de co-voorzitster van Ecolo wordt onderschreven is het orgelpunt van een antisemitische tendens die we al enkele jaren zien binnen de groene partij”, klinkt het onder meer. Ze vragen het ontslag van Maouane en vragen de andere partijen “deze erg gevaarlijke en potentieel criminele uitingen van een regeringspartij met klem te veroordelen”.

Maouane zelf is zich van geen kwaad bewust en betreurt dat de strijd tegen antisemitisme op deze manier “geïnstrumentaliseerd” wordt. Toch wil ze haar excuses aanbieden indien iemand zich beledigd voelt.  “Het was niet mijn bedoeling om iemand te beledigen door een kort fragment van het lied bij de foto te zetten. Als dat wel het geval is, heb ik er spijt van.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Ecolo-voorzitster Rajae Maouane beschuldigd van antisemitisme na Instagrampost over Palestijnen”

  1. Spijt komt na de zonde,
    … maar maak je geen zorgen Mw. Maouane: tegenwoordig nemen politiekers GEEN ontslag meer, zelfs niet na de meest flagrante uitspraken en/of fraudezaken!!! Jouw postje is sowieso verzekerd!!!

Plaats een reactie

Delen