Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10767674-021

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10767674-021

Uncategorized

El Kaouakibi werkt niet alleen. Wie is haar partner met een Tesla?

Ruben Notteboom

Sihame El Kaouakibi, een voormalige politica van Open Vld, is ondertussen bekend in het volledige land. Haar fraudeschandaal blijft groeien en steeds meer zaken komen aan het licht. Ze opereerde echter niet alleen. Haar 6 jaar oudere vriendin en zakenpartner, Erika Xuan Nguyen, bleef volledig onder de radar. Nu haar Tesla in beslag is genomen, komt zij ook in de spotlights te staan.

Sihame leerde Erika kennen in 2013. De twee konden het goed met elkaar vinden. Erika komt uit een Vietnamees gezin dat naar België kwam om het communisme te ontvluchten. Erika heeft een zoon van zestien uit een vorige relatie, maar begon naar verluidt zeer kort na de ontmoeting met Sihame een relatie met haar.

Het koppel stapte samen in de zakenwereld

In 2016 besluit het koppel om samen in de zakenwereld te treden. Ze startten samen een vennootschap op. De beruchte Let’s Go Urban, opgericht in 2009, bestond toen al enkele jaren. Samen openen ze onder meer een Aziatisch restaurant en zorgen ze voor een foodbar voor Antwerpse studenten. Het duo wil zich vooral focussen op gezond eten en een gezonde levensstijl. In 2018 komen Sihame en Erika terecht in het JJ House, het Jacob Jordaens huis. Dat gebeurt via de intussen failliet verklaarde vennootschap Point Urbain. Op het moment van het faillissement was Erika Nguyen daar officieel zaakvoerster van.

Op het eerste zicht lijkt dit dus allemaal perfect te zijn, maar het bleek ‘te’ perfect. Naast de mogelijke frauduleuze praktijken van Sihame El Kaouakibi, bleek Nguyen niet steeds succesvol. Drie koppels zagen hun trouwfeest in het water vallen omdat Erika een waar wanbeleid voerde. Door de organisatorische chaos, liep het volledig verkeerd. Eén van de gedupeerde koppels betaalde maar liefst 10.000 euro cash maar zag van dat voorschot niets terug.

Nguyen loog tegen klanten: één koppel verloor wel 10.000 euro

Dat geld zijn ze kwijt door het faillissement. Erika loog daarnaast over de financiële problemen. Ze bleef volhouden dat er geen vuiltje aan de lucht hing, terwijl het bedrijf verbrokkelde. Toen Erika in februari uitstel voor de openbare verkoop vroeg aan de vrederechter, wisten de drie bruidsparen nog steeds niets van de situatie. Erika bleef liegen en volhouden dat het trouwfeest zou doorgaan, tot het faillissement officieel werd en de radiostilte oorverdovend werd voor de gedupeerden.

Maar dat de slachtoffers van Erika geld zouden verliezen, lijkt Erika weinig zorgen te baren. Ze reed zelfs rond met een Tesla. Die Tesla was naar eigendom van, A Woman’s View. Erika Nguyen zou een soort ‘medische’ praktijk hebben gehad die “zich richt op de behoeftes van de vrouw zoals verloskunde en gynaecologie.” Die Tesla is eerder deze week in beslag genomen door de voorlopig bewindvoerster van vzws LGU, Annemie Moens. De geschatte verkoopwaarde zou minstens 30.000 euro bedragen. Indien elk eerder vernoemd koppel 10.000 euro moest betalen, zoals de getuigen beweerden, dan had de verkoop van die Tesla de gedupeerden kunnen schadeloos stellen.

El Kaouakibi en Nguyen beiden verdacht van fraude

De Tesla zal nu wellicht verkocht worden en gebruikt worden om openstaande facturen van Let’s Go Urban te betalen. Welke rol Erika precies speelde binnen de vzw en de diverse bedrijven er rond moet verder onderzoek uitwijzen. Zelf beweert ze naar verluidt slechts een ‘vrijwilliger’ te zijn maar het gerecht onderzoekt ook de mogelijke subsidiestromen naar de vennootschappen van Erika.

Maar Erika genoot naar verluidt niet enkel van de mogelijke fraude van Sihame. Ze deed namelijk zelf ook mee. Tweehonderdduizend euro ging naar de vzw We Love BXL. Dat geld was bedoeld om radicalisering bij jongeren in Molenbeek te bestrijden. In hoeverre ze zelf betrokken is bij mogelijke fraude, maakt ook deel uit van het gerechtelijk onderzoek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “El Kaouakibi werkt niet alleen. Wie is haar partner met een Tesla?”

  1. Inclusieve diversiteit rijmt hier op financiële criminaliteit. Moeten die getinte troela’s lachen met de domme Vlamingen! Terwijl onze mensen knokken om de eindjes aan mekaar te knopen, doen zij vrolijk oerwouddansjes. Met dank aan Bart Somers en zijn OpenVLD-medeplichtigen, met goedkeuring van Vooruit die de potten aan de vetpotten bracht, de Groenen die dat soort volk pamperen, en van de N-VA die oogluikend liet begaan. Voorlopig blijft de CD&V buiten schot, evenals de PVDA die niet genoeg poen heeft om de dames te sponsoren, en het VB dat daar helemaal geen zin voor heeft.

  2. Twee uitgeslapen dames die al hun capaciteiten gebruikten om ons te bestelen via ons belastinggeld. En onze politici keken toe met glazige ogen en een broek vol g……g.

  3. De Groenen hebben met deze zaak niets te maken;&daar ben jij ook’slim genoeg voor’.
    N-VA’s Nabila Ait Daoud heeft haar binnengesmokkeld.
    En ook dat weet u.

Plaats een reactie

Delen