Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Europese directeur WHO: “Coronapandemie pas ten einde wanneer 70% gevaccineerd”

Simon Segers

Hans Kluge, de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft in een interview met het Franse persbureau AFP gezegd dat de coronapandemie pas ten einde is wanneer 70 procent van de bevolking gevaccineerd is.

Dr. Kluge is afkomstig uit Roeselare en is sinds februari vorig jaar aangesteld als regionaal directeur in Europa. “De pandemie zal voorbij zijn wanneer we een minimale vaccinatiegraad van 70 procent hebben”, aldus Kluge. Hij hekelt ook de vaccinatiecampagnes die volgens hem te traag verlopen. “In een pandemie is snelheid van essentieel belang, Zelfs toen de WHO een pandemie afkondigde, wachtten veel landen nog. We hebben toen kostbare tijd verloren.”

Varianten

Op dit moment heeft 26 procent van de Europese bevolking een eerste prik ontvangen. De Europese directeur uit wel nog zijn bezorgdheid over de verschillende varianten. “We weten bijvoorbeeld dat B.1617 (de Indiase variant, red.) besmettelijker is dan B.117 (de Britse variant, red.), die al besmettelijker was dan de vorige stam. Het is dan ook belangrijk om waakzaam te blijven.” Kluge bevestigt echter dat de gebruikte vaccins ook bescherming bieden tegen de verschillende mutaties van het coronavirus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Europese directeur WHO: “Coronapandemie pas ten einde wanneer 70% gevaccineerd””

  1. We leven al een eeuw met griep, en de vaccins ertegen zijn maar voor max 60% efficiënt.
    Bij griep zijn er ook vele varianten, en elk vaccins geeft maar bescherming tegen enkele ervan.
    Aan wakkere mensen maak je niet wijs dat deze vaccins erg efficiënt zijn, ook wetende dat de makers ervan hun veilig gesteld hebben door geen aanspraak te hebbenkindien er zaken fout lopen met de vaccins.
    It’s all part of a bigger plan

Plaats een reactie

Delen