De 'gigafabriek' in aanbouw van Tesla in Berlijn. Foto Shutterstock

De 'gigafabriek' in aanbouw van Tesla in Berlijn. Foto Shutterstock

Uncategorized

Extreemlinkse activisten stichten brand bij Tesla in Berlijn

Simon Segers

De extreemlinkse ‘Vulkangruppe’ heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor brandstichting in de Tesla-fabriek in aanbouw in Berlijn. Afgelopen nacht werden elektriciteitskabels die het bouwterrein van stroom voorzien in brand gestoken.

De Duitse ‘Vulkangruppe’ eist op een extreemlinkse website de verantwoordelijkheid op voor de brand. Zij zijn tegenstanders van elektrische wagens omdat deze volgens hen te milieuvervuilend zijn. Enkele honderden meters van het bouwterrein van de nieuwe fabriek liggen zware elektriciteitskabels in een aanliggend bos. Ondanks het gebruik van brandversnellers zijn de kabels nog steeds werkzaam. Omwille van aanhoudende droogte ontstond een klein brand in het omliggende bos, waardoor de brand kon opgemerkt worden. De groepering werd in het verleden al verdacht van brandstichting.

Batterijproductie

Eind dit jaar zou de nieuwe fabriek van Tesla in Berlijn voltooid moeten zijn. Deze zal naar schatting tussen 9.000 en 12.000 banen opleveren. De komst van de fabriek zet veel kwaad bloed bij milieuactivisten. Zij vrezen voor watertekorten, CO2-uitstoot en vrachtverkeer. Elon Musk wil hier de grootste batterijproductie in de wereld op poten zetten. Momenteel is de verwachting dat de fabriek eind dit jaar of begin 2022 zal opstarten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Extreemlinkse activisten stichten brand bij Tesla in Berlijn”

  1. Het is niet omdat ook linksen zeggen dat de aarde rond de zon draait, dat het niet zo is. Over elektrische auto’s enkele vraagjes: hoeveel energie en grondstof kost het om de batterijen aan te maken? Hoe lang gaan die batterijen mee? Wat gebeurt ermee wanneer ze versleten zijn? Hoe zal de elektriciteit om de batterijen te laden opgewekt worden? Kunnen de groene voorstanders van die dure en gevaarlijke auto’s (te stil, te snelle acceleratie) me hierop een antwoord geven?

Plaats een reactie

Delen