Het virologisch instituut van Wuhan (Wikimedia)

Het virologisch instituut van Wuhan (Wikimedia)

Uncategorized

Facebook laat opnieuw berichten toe die zeggen dat coronavirus uit lab komt

Pieter Van Berkel

Facebook laat terug berichten toe die suggereren dat covid-19 door mensen is gemaakt of uit een lab is ontsnapt. Dat meldt het sociale mediabedrijf woensdag.

https://redactie.palnws.be/2021/05/chinese-labomedewerkers-hadden-al-klachten-voor-uitbraak/
Lees ook dit eerder verschenen PAL NWS artikel

Facebook verbood begin februari voor het eerst berichten waarin wordt beweerd dat het coronavirus door de mens is gemaakt, maar komt nu op die beslissing terug.

“We blijven samenwerken met gezondheidsdeskundigen om gelijke tred te houden met de veranderende aard van de pandemie en werken ons beleid regelmatig bij als er nieuwe feiten en trends naar voren komen”, klinkt het in een verklaring.

Discussie over ontstaan covid laait opnieuw op

De laatste dagen laaide de discussie over de oorsprong van het coronavirus opnieuw op. In een brief in het tijdschrift Science van twee weken geleden betoogden verschillende wetenschappers dat de hypothese nog altijd plausibel is.

Vorige week schreef de Wall Street Journal, op basis van bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten, dat meerdere medewerkers van het virologisch instituut van Wuhan eind 2019 covid-achtige symptomen hadden opgelopen.

Een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeerde eerder uit dat het virus waarschijnlijk niet uit een laboratorium afkomstig is, maar van dieren. Er kwam echter veel kritiek op dat onderzoek, omdat China niet genoeg openheid van zaken zou hebben gegeven.

Onze abonnementen – PAL NWS
https://redactie.palnws.be/2021/05/het-vermoeden-dat-covid-19-uit-een-chinees-labo-is-ontsnapt-wint-veld/
Lees ook dit eerder verschenen artikel over dit onderwerp.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Facebook laat opnieuw berichten toe die zeggen dat coronavirus uit lab komt”

  1. Het is overduidelijk dat de firma Facebook hier optreedt als een privé-gedachtenpolitie in dienst van het establishment. Enkel het officiële discours mag aan bod komen. Alles wat afwijkt van de woke-taboe wordt door de’algoritmen’ van de ‘community’ geweerd. Of hoe robots meer en meer bepalen wat mensen nog mogen zeggen op het internet.

Plaats een reactie

Delen