Frankrijk: vrouw (31) levend verbrand door echtgenoot

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Frankrijk: vrouw (31) levend verbrand door echtgenoot

Kristof Luypaert

In de Franse stad Mérignac speelde zich in de vooravond van dinsdag 4 mei een vreselijke drama af . Een moeder van drie kinderen is er onder dramatische omstandigheden vermoord door haar echtgenoot. De 44-jarige man is in hechtenis genomen. Dat meldt onder meer de Franse krant Sud-Ouest. De echtgenoot van het slachtoffer zou ook brand veroorzaakt hebben, in het paviljoen waar het gezin woonde. Het 31-jarige slachtoffer laat drie kinderen na.

Even voor 18.30 uur, midden op straat, schoot de man zijn partner in de benen. Nadat ze in elkaar zakte overgoot hij haar met benzine. De vrouw leefde nog terwijl hij haar in brand stak. De 44-jarige verdachte is kort na het incident door de politie gearresteerd.

In 2020 zijn in Frankrijk 90 gevallen van ‘feminicide’ geregistreerd, tegenover 146 het jaar ervoor. “Hij rende haar achterna met een pistool. […] Ze ademde nog steeds. Vervolgens nam hij een ​​blik benzine, sprenkelde het over haar uit en stak haar in brand ”, getuigt een buurman wiens partner getuige was van de misdaad. Volgens de buren was de dertigjarige vrouw “discreet, vriendelijk en beleefd”.

Volgens diverse getuigen zou de vrouw in het verleden herhaaldelijk misbruikt zijn door haar partner. Buurtbewoners hoorden regelmatig geschreeuw.

“Ik hoorde na de tragedie dat de verdachte al was veroordeeld voor huiselijk geweld”, verklaarde Alain Anziani, burgemeester van Mérignac in Sud-Ouest. De dader is na de tragedie snel gearresteerd door een politie-eenheid. De drie kinderen uit het echtpaar werden opgevangen door een psychologische eenheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

7 gedachten over “Frankrijk: vrouw (31) levend verbrand door echtgenoot”

  1. Ik heb een licht bruin vermoede dat het een vertegenwoordiger is van wat ze noemen “de religie van de vrede” je weet wel die mes patriarchen . Het feit alleen en het achterhouden van voornamen en afkomst is bewijs genoeg toch.

Plaats een reactie

Delen