(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Geen sigarettenverkoop meer op Tomorrowland

Pieter Van Berkel

Er zullen geen sigaretten meer verkocht worden tijdens de volgende edities van het elektronisch muziekfestival Tomorrowland in Boom. Dat meldt het tabaksbedrijf British American Tobacco (BAT).

BAT is het bedrijf achter bekende sigarettenmerken als Lucky Strike, Kent en Pall Mall. Vanaf dit jaar is het de nieuwe commerciële partner van Tomorrowland en het zou er instaan voor de tabakverkoop.

De tabaksreus heeft naar eigen zeggen echter besloten om uitsluitend “alternatieve” producten zoals vaping aan te bieden. “Daarnaast werkt BAT ook andere duurzaamheidsacties uit om mensen aan te moedigen om te stoppen met roken en positief bij te dragen aan de maatschappij en het milieu”, klinkt het.

Volgens BAT kadert de beslissing de bedrijfsdoelstelling om de gezondheidsimpact van haar activiteiten op de maatschappij te verminderen. “Door geen sigaretten aan rokers aan te bieden, geeft BAT een duidelijk signaal aan de bezoekers van het festival: nu is een goed moment om over te schakelen naar minder schadelijke alternatieven”, meldt het bedrijf.

Hoewel festivalgangers nog steeds hun eigen sigaretten mogen meenemen, willen BAT en Tomorrowland onderzoeken op welke bijkomende manieren ze een “rookvrij festival” kunnen aanmoedigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Geen sigarettenverkoop meer op Tomorrowland”

  1. breng 20 fardes sigaretten mee en verkoop de pakjes aan het dubbele van de prijs ( de rokers zullen allemaal op zoek gaan naar sigaretten ).. het brengt evenveel op als drugs verkopen 🤣 . 20x 70 = 1400 euro

Plaats een reactie

Delen