Het Sputnik-vaccin. Foto Shutterstock

Het Sputnik-vaccin. Foto Shutterstock

Uncategorized

India begint vaccinatie met Sputnik

Simon Segers

Na goedkeuring door de Indiase geneesmiddelendienst zijn de eerste injecties met het Russische Sputnik-vaccin toegediend in de stad Haiderabad. India kampt momenteel met een zware coronagolf en kent grote tekorten aan vaccins.

Reeds op 12 april keurde India Sputnik-V goed voor noodgebruik. Het Russische staatsinvesteringsfonds (RDIF) is verantwoordelijk voor de akkoorden betreffende de distributie van het vaccin. Momenteel hebben zij 150.000 dosissen geleverd, hoewel er verwacht wordt dat het in totaal om 250 miljoen dosissen zal gaan. Aangezien Sputnik twee prikken vereist, voldoende om 125 miljoen mensen in te enten. India wil zelf ruim 850 miljoen bijkomende dosissen gaan produceren, de regering heeft daarvoor afspraken gemaakt met verschillende biotechnologische bedrijven in het land.

Volgens het RDIF hebben 65 verschillende landen Sputnik-V momenteel goedgekeurd. Bovendien hebben de ontwikkelaars productieovereenkomsten gesloten met een aantal Europese landen, zoals Hongarije, Slowakije en Italië. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen