Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Italiaanse winnaar Eurovisiesongfestival zal drugstest laten afnemen

Anton Schelfaut

De organisator van het Songfestival onderzoekt of de frontman van de Italiaanse winnende groep Måneskin drugs gebruikte tijdens het festival. Een fragment dat circuleert op sociale media lijkt dat te suggereren. De zanger zal bij terugkomst in Italië een drugstest laten afnemen.

Op beelden is te zien hoe zanger Damiano David tijdens de puntentelling een snuifbeweging maakt. Het fragment zorgt voor veel commotie op sociale media. Tijdens de persconferentie na afloop van de finale ontkende hij evenwel dat er cocaïne werd gesnoven. “Thomas brak een glas met zijn been. Neen, ik gebruik geen drugs. Please, guys! Zeg dat alsjeblieft niet. Geen cocaïne”, klonk het.

Måneskin reageerde ook al op de aantijgingen via Instagram. “We zijn geshockeerd van wat sommigen vertellen over Damiano. We zijn absoluut tegen drugs en we hebben nog nooit cocaïne gebruikt”, schrijven ze. De groepsleden hebben naar eigen zeggen “niks te verbergen” en zijn bereid om een drugstest te laten afnemen.

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, meldt in een officieel statement dat de zanger zich vrijwillig aan een drugstest zal onderwerpen bij terugkomst in Italië. “De band had gisteravond zelf al gevraagd om een drugstest te mogen afleggen, maar de EBU kon dat niet onmiddellijk organiseren.”

https://twitter.com/LeGlobe_info/status/1396243825224470528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1396243825224470528%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nieuwsblad.be%2Fcnt%2Fdmf20210523_91860746

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen