Joachim Coens bevestigt: "Hassan Aarab neemt ontslag uit districtsraad en uit partij"

CD&V voorzitter Joachim Coens Foto: Vincent Duterne / Photonews

Uncategorized

Joachim Coens bevestigt: “Hassan Aarab neemt ontslag uit districtsraad en uit partij”

Kristof Luypaert

Het Marokkaans CD&V-districtsraadslid Hassan Aarab neemt zowel ontslag als districtraadslid en uit de partij CD&V. Dat bevestigde CD&V voorzitter Joachim Coens vanavond aan onze redactie. De beslissing kwam er na onderling overleg.

Het Antwerpse districtsraadslid voor CD&V te Deurne ging opnieuw zwaar uit de bocht met een antisemitische boodschap op sociale media. Nadat hij in 2014 al schreef “dat hij begreep waarom Hitler Joden wilde uitroeien”, vergelijkt hij nu de Israëlische vlag met de nazivlag. De Joodse gemeenschap en diverse Antwerpse politici reageren afkeurend: “Bestaat er nog een meer gruwelijke vergelijking en belediging?” 

Eerder vandaag vernam PAL NWS uit goede bron dat binnen CD&V zijn positie onhoudbaar was geworden.

Lees ook ons eerder artikel.

https://redactie.palnws.be/2021/05/positie-van-marokkaans-cdv-raadslid-uit-antwerpen-onhoudbaar-na-vergelijking-van-israel-met-naziregime/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

8 gedachten over “Joachim Coens bevestigt: “Hassan Aarab neemt ontslag uit districtsraad en uit partij””

  1. Opnieuw een repressieslachtoffer in hoofde van een opiniedelict. CD&V is niet Charlie Hebdo. Mag ik stellen dat de blauwe davidster bij een significant deel van de Arabische publieke opinie en moslims symbool staat voor verdrukking, racisme en oorlog? In 1975, nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties Resolutie 3379aan , die concludeerde dat “Zionism een vorm van racisme en rassendiscriminatie is. De empathie die mensen als Hassan Aarab voelen voor het trieste lot van het Palestijnse volk begrijp en waardeer ik, net zoals wij Vlamingen en Belgen Joodse mensen hielpen met het onderduiken/vluchten voor de nazibezetter.

  2. Klopt helemaal niet Alexander. Kijk naar het lot van de christenen in palestina ( bakermat christendom) … vervolgd en helemaal verdwenen. Terwijl de Arabische Israëliërs in Israel rechten , plichten , welvaart en vrijheden hebben die ze nergens anders ter wereld hebben.

    Geld dat de palestijnen krijgen voor ziekenhuizen en bruggen te bouwen beland al te vaak bij de families van zelfmoordterroristen.

    Israel is omgeven door landen en een ideologie die hen de zee wil indrijven.

    En dat fabeltje van de bezetter. De joden zijn al lang voor de jaartelling de oorspronkelijke bewoners van Israel. En toch vreemd dat de joden als ”bezetter ” moeten bidden aan de restanten van een joodse tempel waarop de al aqsa moskee gebouwd werd.

    Hun positie is hetzelfde als die van de Armeniers. En waar is de verontwaardiging over de verwoeste kerken en onthoofde Armeniers in nagoro karabach?

  3. De truc die de Islamisten tegenwoordig gebruiken is de bewoners van Israël niet meer Joden te noemen, maar Zionisten. Lees maar het handvest van Hamas van 1988 na. Vol van referenties aan de Qur’an en hoe de Joden erin worden afgezchilderd. Bijvoorbeeld artikel 7: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’. In 2017 hebben ze een nieuw handvest waarin ze spreken van Zionisten, maar ze willen ze toch alle Joden weg uit Israël.

  4. Wie bij de cd&v heeft die verdoken jihadist aan zijn verkiesbare plaats geholpen ? Verander maar de naam van deze partij in b.v. mn&b, moslim, naïef en belgisch. Zou beter overeenkomen met de huidige accenten van deze vroegere christelijke partij.

Plaats een reactie

Delen