MAASMECHELEN, Klopjacht op Jurgen Conings. Foto Bert Van Den Broucke / Photonews

MAASMECHELEN, Klopjacht op Jurgen Conings. Foto Bert Van Den Broucke / Photonews

Uncategorized

Klopjacht op Jurgen Conings: sweeping in Maasmechelen, zoekactie in Wijgmaal

Wim De Smet

Politie, leger en speciale eenheden maken zich op dit moment klaar om het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen uit te kammen, op zoek naar militair Jurgen Conings. Eerder vanmiddag werd ook een zoekactie gestart in Wijgmaal, nadat een getuige had gemeld dat hij Conings daar had gezien.

Een colonne aan voertuigen en manschappen voert deze namiddag een grondige sweeping uit in Maasmechelen. Meer dan tien vrachtwagens, bemand met militairen, verplaatste zich richting De Salamander. Ook pantservoertuigen van het leger zijn intussen al aangekomen. Rond 13.30 uur vertrok er een colonne van ruim 10 vrachtwagens met militairen, vergezeld door de militaire politie. Ook de federale ‘special forces’ zijn aanwezig. Het aantal manschappen dat ingezet wordt, is intussen opgelopen tot 400. Het gaat om 150 militairen en 250 politiemensen. De Nederlandse politie controleert intussen ook de grens met ons land, voor het geval Conings zich naar daar zou willen begeven.

Intussen wordt ook in de buurt van Leuven gezocht naar de militair. Een getuige zou de man opgemerkt hebben ter hoogte van de brug over de Leuvense Vaart in Wijgmaal. Ook daar is een politiemacht intussen gestart met een speurtocht. De agenten dragen kogelwerende vesten en blijken zwaar bewapend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

2 gedachten over “Klopjacht op Jurgen Conings: sweeping in Maasmechelen, zoekactie in Wijgmaal”

  1. Vermoedelijk zit Jurgen Conings in Maastricht op een terras te genieten van een lekkere Heineken en verkneukelt hij zich in de knulligheid van het Belgisch leger en politie.

Plaats een reactie

Delen