Supporters van Club Brugge. Foto Photonews. © Nico Vereecken/Photo News - 10926345-180

Supporters van Club Brugge. Foto Photonews. © Nico Vereecken/Photo News - 10926345-180

Uncategorized

Korpschef Brugge vindt dat “supporters kans moeten krijgen om te vieren”

Ruben Notteboom

De korpschef van de politie Brugge, Dirk Van Nuffel, heeft begrip voor de supporters van Club Brugge die gisteren uitbundig feestvierden. Dat vertelde hij in De Ochtend op Radio 1. Daarnaast vindt hij dat je zoiets niet kan verbieden.

“Je kan een samenkomst van 2.000 mensen niet verhinderen,” zegt hij. “Als we dat hadden gedaan door offensief op te treden of met Friese ruiters iedereen te ontruimen, zouden de mensen nog dichter bij elkaar gekomen zijn.”

Coronamaatregelen verdwenen als sneeuw voor de feestende zon

Club Brugge is kampioen. Dat wilden de supporters natuurlijk vieren. In een vlaag van vreugde, blijheid en ontlading braken er spontane vieringen uit. Er werden op voorhand afspraken gemaakt, zodat de coronamaatregelen zouden nageleefd worden. Die afspraken en maatregelen verdwenen echter als sneeuw voor de feestende zon.

Korpschef Van Nuffel kan dat echter plaatsen. Voetbal zit volgens hem namelijk “in onze genen” en supporters moeten dus een kans krijgen om het te vieren. Hij “rekent erop dat de maatregelen zullen versoepelen” en alles wel beter zal worden. Daarnaast benadrukt hij dat je “zoiets niet kan tegenhouden.” Er zijn wel 22 mensen aangehouden en 30 pv’s opgemaakt, maar een gewelddadig optreden om de feestvierders uit elkaar te rukken kon niet. “Die traditie hebben we hier niet in Brugge, de schade viel mee en we verwerken alle pv’s,” voegt hij er nog aan toe.

Mogelijke besmettingen in Brugge door feest

Indien mensen besmet geraakt zijn met het virus, dan zullen ze “twee weken tijd hebben om daarover na te denken terwijl ze ziek zijn, hoewel het wel hopen is dat ze niemand anders besmetten,” aldus Van Nuffel. Hij benadrukt nogmaals dat een feest met meer dan 2.000 mensen uit elkaar breken onbegonnen werk is en “het dragen van een mondmasker niet kan beantwoord worden met een wapenstok of het waterkanon.” “Als de mensen geen geweld gebruiken, gaan wij niet gewelddadig optreden,” besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Korpschef Brugge vindt dat “supporters kans moeten krijgen om te vieren””

  1. Dat mag allemaal, maar een café mag niet open, alleen als het om sport gaat dan mag alles, dan mogen die onnozelaars gerust andere mensen die de regels wel naleven gaan besmetten!

Plaats een reactie

Delen