(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Kritiek op Bevrijdingsdag-poster FvD: “Hypocriet”, volgens Baudet

Pieter Van Berkel

In Nederland is ophef ontstaan over een poster van Forum voor Democratie, waarin een link wordt gelegd tussen de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en de huidige coronamaatregelen. Partijleider Thierry Baudet noemt de ophef “hypocriet”.

Op 5 mei viert men bij onze noorderburen Bevrijdingsdag, waarbij men de bevrijding van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenkt. “Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid”, staat op de poster te lezen, gevolgd door de jaartallen 1945-2020. Bij 2020 staat een overlijdenskruisje. Naast Forum voor Democratie werd de poster ook ondertekend door organisaties die tegen de coronamaatregelen strijden, zoals Viruswaarheid.

“Walgelijk”

Verschillende politieke tegenstanders van FvD uitten hun ongenoegen over de poster. “Er rust een speciale verantwoordelijkheid op Kamerleden, op ministers, om het goede voorbeeld te geven, om het woord géén gif te laten zijn”, tweet Sigrid Kaag, partijleider van de links-liberale D66, verwijzend naar een uitspraak van schrijver Arnon Grunberg. “Dit is een dieptepunt. Alweer.”

“Walgelijk en fouter dan fout”, vindt Lilianne Ploumen van de PvdA. “Wat een walgelijke en smerige manier om het enorme leed van velen op deze manier te misbruiken. In- en intriest”, zegt Laurens Dassen van VOLT. “Hoe triest ben je om het immense leed van zoveel mensen, een gitzwarte periode in onze geschiedenis, te misbruiken om aandacht te krijgen? Het is walgelijk en ik hoop dat iedereen zich hiertegen uitspreekt”, tweet SP-leider Lilian Marijnissen.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt de poster “misplaatst”. “Ze snappen het verschil tussen de Tweede Wereldoorlog en nu niet”, klinkt het. “Het is onvergelijkbaar. Ik verdenk Forum van sensatie zoeken om hun punt te maken.”

“Hypocriet”

Baudet vindt de ophef van zijn kant “hypocriet”. “Al decennia politiseren onze tegenstanders de Oorlog om massale immigratie, Europese machtsfantasieën en moderne kunst te pushen”, aldus Baudet. “Nu zeggen wij: zullen we op 5 mei ook even stilstaan bij de vrijheden die we in 2020/2021 zijn kwijtgeraakt? Dat zou niet mogen? Wat een hypocrisie.”

Volgens partijgenoot Theo Hiddema getuigt de poster “niet van goede smaak”, maar hij voegt daar aan toe: “Dat de oproep van Kaag ook de D66 reinheidsapostelen in het racisme- en discriminatiedebat tot bezinning mag brengen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Kritiek op Bevrijdingsdag-poster FvD: “Hypocriet”, volgens Baudet”

  1. Uiteraard heeft Baudet overschot van gelijk. Binnenkort draagt de niet-gevaccineerden onderklasse een gele ster op hun jas met een doorgestreepte zwarte vaccinatie naald. Mensen die het verstandige besluit namen zich niet te laten vaccineren met die rommel (niet definitief goedgekeurd proefvaccins), en nu niets meer mogen en kunnen. Vergeten worden de moslims, die zich niet mogen laten vaccineren met de onreine vloeistof waarin aap (chimpansee), kadavers en foetussen. In vooral Frankrijk, waar een deel van ons bedrijf actief is is dit een groot item: het land staat letterlijk en figuurlijk op ontploffen! Groeten van een PVV-stemmer en FvD bewonderaar, uiteraard geheel naar verwachting der linkse elite ben ik laag opgeleid.

  2. Grafisch is het oudbollig en te druk, maar ik vind de idee achter de poster zeer goed. Dat hij zoveel commotie veroorzaakt bij links, bewijst dat de boodschap raak is. De negatieve jammerreacties, met verwijzingen naar de ’talrijke doden’ en de overvolle IC’s zijn afgezaagd. Het zijn pogingen van de slaafse coronavolgers om de vrijheidslievende mense een schuldcomplex aan te smeren en de kritische stemmen te smoren. Stop de sanitaire dictatuur en the great reset!

  3. Uiteraard heeft Baudet GROOT GELIJK!!! En ik ben volgens de D66-linkse prietpraat, met mijn Rechtendiploma én Aggregaat in de Rechten, ook maar laag opgeleid!!!

Plaats een reactie

Delen