Luc Sels. Foto Photonews.

Luc Sels. Foto Photonews.

Uncategorized

KUL-rector Luc Sels in de bres voor Van Ranst: ‘Als wetenschapper enorme bijdrage geleverd aan dit verhaal’

/

Rector van de KU Leuven Luc Sels neemt het op voor viroloog Marc Van Ranst nadat die moest onderduiken tijdens de zoekactie naar militair Jürgen Conings. “Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan dit moeilijk verhaal”, aldus Sels. “We kunnen dit absoluut niet tolereren.”

Marc Van Ranst wordt door sommigen gehaat, door anderen geliefd. De controversiële viroloog zou het doelwit geweest zijn van Jürgen Conings, de militair waarnaar de politie en het leger van zowat het hele land op zoek is. Sinds dinsdag zit Van Ranst ondergedoken, Luc Sels wil daarom zijn “absolute steun” betuigen.

“Marc Van Ranst heeft als wetenschapper altijd correct gecommuniceerd naar de bevolking”, zegt Luc Sels. “Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan dit moeilijk verhaal, aan wetenschappelijke inzichten die doorheen het jaar geëvolueerd zijn. Ik begrijp dat mensen soms feller reageren op momenten dat ze het moeilijk hebben. Maar wat er nu gebeurt kan niet en mag niet. Dit is een aanval op de wetenschap, een regelrechte inbreuk op iemands integriteit, en kan ik als rector absoluut niet tolereren.”

Luc Sels maakt zich sterk dat ons land en de maatschappij mensen als Van Ranst en hun inzichten goed kan gebruiken. “Het gaat over wetenschappelijk onderbouwde standpunten, die de maatschappij nodig heeft. Als rector wil ik de verantwoordelijkheid op mij nemen om professoren en wetenschappers te verdedigen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “KUL-rector Luc Sels in de bres voor Van Ranst: ‘Als wetenschapper enorme bijdrage geleverd aan dit verhaal’”

  1. Militair Conings is een gevaar voor de maatschappij en zijn belaging van Van Ranst kan en mag niet en daarin heeft rector Sels gelijk.
    Van Ranst uit zich publiekelijk als communist.
    Christenen werden/worden omwille van hun geloof door communisten massaal vermoord.
    De KUL heet zich een katholieke universiteit.
    Communisten hebben het recht op hun overtuiging maar zijn niet op hun plaats in een KUL en moeten dringend een consilium abeundi krijgen.
    Deze discussie gaat rector Sels uit de weg en bezorgde hij Van Ranst niet al een hele tijd een bedrijfswagen van de KUL voor zijn ontelbare mediaoptredens gedurende de werkuren.

  2. Klimaat-miljardair Al Gore, dadelijk Covid-miljardair Van Ranst. Ik moet ook maar eens iets verzinnen om de elite achter de ‘Big Reset’ te plezieren, wie weet levert het nog iets op…

  3. Mijk de proffesor het is best mogelijk dat Van Ranst een renenomeerd viroloog was, nu is hij een mediageile linkse propogandist geworden en die hoort niet thuis op onze Alma Mater. In plaats van hem te verdedigen zou U hem beter zijn C4 geven en een vliegtuig ticket naar Cuba od Noord-Korea.

  4. Er worden dagelijks politiekers bedreigd, bv. De Wever, DeWinter, enz. , maar die komen niet alle dagen in de media zoals aandachttrekker Van Ranst. Misschien zou hij beter wat bescheidener worden zoals de andere virologen.

  5. Arme KUL met een rector die het wetenschappelijk verantwoord vindt om de bevolking angst aan te jagen in plaats van ze te overtuigen met verstaanbare argumenten. Deze eigenzinnige wijze van handelen van Van Ranst lokt paniek en wrok uit wat bij labiele personen tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dat is wat hier is gebeurd. Overigens zou Van Ranst eens moeten nadenken over zijn vroegere uitspraken en die niet alleen verklaren door voortschrijdend inzicht maar ook door zijn onwil naar andere te luisteren. Alleen als hij dat inziet kan ik in hem een wetenschapper herkennen!
    Overigens lijkt die hele klopjacht eerder op een commedia del arte. Als onze ordediensten en het leger zoveel ijver aan de dag zouden leggen om andere bezitters van zware wapens in te rekenen zou het hier wel een staat van beleg lijken.

  6. Zelfs nu blijft hij uitdagen en mensen met niet dezelfde mening demoniseren en belachelijk maken. Schoenmaker blijf bij je leest, de reden dat veel mensen een afkeer hebben van Van Ranst heeft niets met COVID te maken maar zijn mateloos arrogant gedrag en opdringen van zijn grote gelijk. Zelfs nu zijn gezin er gevaar mee loopt doet deze narcist gewoon door ipv zich rustig te houden.

Plaats een reactie

Delen