Tom Van Grieken en Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Tom Van Grieken en Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Uncategorized

Lachaert in de clinch met Van Grieken: “Vlaams Belang geeft impliciete goedkeuring aan Jürgen Conings”

/

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft op Twitter uitgehaald naar Vlaams Belang en partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Nog geen woord van veroordeling gehoord, maar wel impliciete goedkeuring”, aldus Lachaert over Vlaams Belang en de zaak Jürgen Conings. Nochtans tweette Van Grieken eerder die dag dat hij hoopt dat de militair snel gevat wordt of zichzelf aangeeft.

“Laat ons het concept ‘haat zaaien’ niet bagatelliseren”, tweette Lachaert naar aanleiding van de uitzending van De Afspraak, waarin het ging over de voortvluchtige militair Jürgen Conings. “Er is maar één partij en partijvoorzitter die rechts extremisme vandaag nog altijd blijft goedkeuren. Jawel, die van Tom Van Grieken. Nog geen woord van veroordeling gehoord, maar wel impliciete goedkeuring.”

Al snel kreeg Lachaert heel wat kritiek op zijn tweet. Zo wordt hij erop gewezen dat Van Grieken eerder die dag wel degelijk had getweet over de zaak. “Hopelijk wordt hij snel gevat of geeft hij zich aan, zonder dat er slachtoffers vallen. In het belang van de samenleving, maar ook voor zijn gezin. Geweld is nooit een oplossing. Onvoorstelbaar dat hij zo vlot toegang kreeg tot wapens van Defensie”, zei Van Grieken.

Ook Van Grieken zelf reageerde op de tweet van Lachaert. “Bon. Laat eens zien waar ik de mogelijke daden van JC (impliciet) goedkeur…”, reageerde Van Grieken. Lachaert op zijn beurt reageerde met een post van Tom Van Grieken, waarin de VB-partijvoorzitter zich afvraagt waarom dezelfde politiemacht niet ontplooid kan worden bij bijvoorbeeld gewelddadige migrantenprotesten of de drugsoorlog in Antwerpen.

“Maar enfin. Dan bent u echt de enige die deze post leest alsof ik net minder politie/leger wil om JC op te sporen. Ik zou graag dezelfde inspanning zien bij de andere gevallen. U niet?”, aldus Van Grieken. Een reactie van Lachaert bleef uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Lachaert in de clinch met Van Grieken: “Vlaams Belang geeft impliciete goedkeuring aan Jürgen Conings””

  1. Voor Lachaert is het Vlaams Belang schuldig, voor Dedondère is het de NVA.
    De helft der Vlamingen zijn politiek vogelvrij in dit land en dienen als de kop-van-Jut voor alles wat misloopt. Uittreden en snel.

  2. Lachaert probeert elke strohalm aan te grijpen om de aandacht af te leiden van de sjoemelende Open Bld schandalen en het slechte leiderschap van de federale regering. Bart de Wever heeft het ook mogen ondervinden tijdens regeringsonderhandelingen waar dit heerschap opzettelijk miscommunicatie gebruikt, en nu is het niet anders. En te denken dat Rutten de doodgraver van Open Bld zou worden, nu eist Lachaert die “trofee” op.

  3. hij is en blijft een echt aandachtmaker maar heeft hij wel de gevolgen van een uitgezonden militair wel eens aan de lijve ondervonden, die is landen bvb, gepakt en onthood is dat onze stijl, zo’n machtsvertoon hoeft bij niet, dan ze het doen op de plaatsen waar het moet ……………dat is voor jouw mhr. Lachaert

  4. Ik wist dat het niet lang zou duren alvorens politici en/of de MSM de link met het VB zouden leggen. Ook vind ik het bizar dat de volledige naam van Jurgen Conings in de media wordt vernoemd. Als het om jihadisten of ‘jongeren’ gaat dan krijgt men iets in de zin van A. B; in plaats van Abu Bakr.

  5. Ken,er waren drie kortgerokte vrouwelijke politieagentes gestuurd om hem op te sporen,in molenbeek nota bene,iedereen in molenbeek wist hem zitten maar moslim terroristen zijn in dit land zeer goed ondersteund en krijgen een vrijgeleide van de linkse politiekers en nu van vivaldi,maar owee als het een Vlaming is ,die nog niets gedaan heeft,het gene je niet kon zeggen van die terroristen,ook gekend bij OCAD,maar vergeet niet dat de voormalige chef van ocad nu kabinetchef is van quickie-stickie,en die moet nu zijn pijlen richten op de Vlamingen en niet langer op moslims waar er arsenalen zitten aan wapens en ander oorlogstuig,maar daarvoor doet quickie in zijn broek,en het begint te stinken,dat zie je aan de resultaten,10%.Trouwens het waren de Franse diensten die de vriend van quickie en devriendt,abdeslam,opgespoord hebben

  6. Meneer Van Grieken zou niet moeten reageren op de verbale provocaties van deze blauwe oen met z’n valse smoel van ’t zevende partijtje: de minimis non curat praetor. Het zou er nog aan mankeren dat Van Grieken geen sympathie zou tonen voor Jürgen Conings, een weerstander tegen de coronawaanzin van viv aldi.

  7. “Laat ons het concept ‘haat zaaien’ niet bagatelliseren”., zegt dhr Lachaert voorzitter van OVLD, een Nederlandstalige liberale secte, dewelke haat tegen “Vlaams gezinden” en de “Natiestaten” als politieke ideologie promoot. Zie de kalief van Mechelen en de Volkscommissaris van justitie.

Plaats een reactie

Delen