Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Lachaert (Open Vld): “Vlaams Belang voedt de radicalisering”

Anton Schelfaut

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is het Vlaams Belang mee verantwoordelijk voor de radicalisering van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1.

Egbert Lachaert wees zaterdagochtend op de extreemrechtse ideeën van Jürgen Conings. “Die radicalisering wordt ook gevoed door sommige partijen. En dan spreek ik over het Vlaams Belang. Want je hebt de jihadist die het bompakket aantrekt, zichzelf laat ontploffen en onschuldige slachtoffers maakt, in dit geval Jürgen Conings, maar je hebt ook de imams die de radicalisering prediken op sociale media en websites. En sommige van die mensen zitten ook in ons parlement.”

“Het is niet moeilijk dat mensen die het kanaal van Dries Van Langenhove volgen daarvan geradicaliseerd geraken. Vlaams Belang heeft een verantwoordelijkheid in deze”, stelt Lachaert. De liberaal veroordeelt ook de steun die Conings krijgt op sociale media. “Dit soort steun is niet aanvaardbaar. En het is ook aan Vlaams Belang en Tom Van Grieken om dit te zeggen, want het zijn hun volgers die dit doen.”

Lachaert wil dat Tom Van Grieken een signaal stuurt naar zijn achterban. “Maar dat doet hij niet.” Op die manier geeft Vlaams Belang een “boost” aan polarisatie en radicalisering in de samenleving, zo meent Lachaert.

“Walgelijke vergelijking”

Vlaams Belang noemt de vergelijking met radicaliserende imams “walgelijk”. “Is Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert niet beschaamd? Wat een walgelijke vergelijking. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de polarisatie? Is dat niet de partij die al 22 jaar onafgebroken aan de macht is en het signaal van de bevolking telkens compleet negeert?”, schrijft de partij op Twitter.

Van Grieken vertelde gisteravond in De afspraak op vrijdag dat hij zijn partij net ziet als een middel tégen polarisatie. “Al een geluk dat er een Vlaams Belang is”, klonk het. “Dan hebben mensen het gevoel dat we het goed hebben gezegd en dat wij het ventieltje zijn voor heel veel opgekropte frustratie, dus zijn wij het beste vaccin tegen polarisatie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Lachaert (Open Vld): “Vlaams Belang voedt de radicalisering””

  1. Wat een zielig figuurtje dat ‘egbertje lafaard’. Altijd maar zitten te kakken op VB en terwijl hij zelf met zen flutpartijtje de afgond tegemoetgaat. Ventje toch, begin maar pampers te kopen tegen 2024 (en hopelijk eerder nog).

  2. Wat gaat Lachaert dan doen aan al die imams die oproepen tot geweld? Misschien best opsluiten en vervolgens “return to sender” sturen?

    Gaat Lachaert ook actie ondernemen om al die passages in de koran (en ook die in de Bijbel) die tot geweld oproepen tegenover anderen, te laten schrappen? Doe eens iets zinnigs, Egbert en laat zien dat je je geld waard bent.

  3. Die Lachaert is een arrogante blaaskaak, een valse teek en een pretentieuze onnozelaar als hij denkt zomaar meneer Van Grieken te kunnen bevelen wat die moet doen in de Belgische klucht dat de ‘zaak’ Conings geworden is. Wat heeft verzetsman Jürgen feitelijk misdaan buiten het ontvreemden van wapens? Zelfs inbraak kan men hem niet aanwrijven, want hij had de sleutels. Hoeveel heeft die paniekreactie van de vivaldisten en Van Ranst ons al gekost? En dan laat men Duitse toepen van de Wehrmacht op ons grondgebied toe om met pantservoertuigen op één Belgische soldaat te jagen. Ongezien sinds ‘mei 1940!

  4. Op basis van welke vermeende, imaginaire autoriteit waant dat heerschap zich bevoegd om Tom Van Grieken instructies te geven qua zijn achterban te waarschuwen voor iets wat het VB geenszins aanbelangt en om indien deze zo naief zou zijn om dat inderdaad toch te doen, quod non, om daarna te kunnen beweren “ziet ge het wel” ????? Toch niet op basis van het belachelijk laag percentage dat de nog nauwelijks “open”(sic) VLD haalde bij de aller recentste peiling zeker ! Het zal ons een waar genoegen zijn om dat links-liberaal scherts partijtje onder de kiesdrempel te verzuipen in 2024 door ons onbarmhartig electoraal vonnis over heel de Vivaldistische schare per wanbeleid klunzende amateurs.

Plaats een reactie

Delen