Patrisse Cullors (links). (Foto Twitter)

Patrisse Cullors (links). (Foto Twitter)

Uncategorized

“Marxistische” mede-oprichter BLM neemt ontslag na kritiek op vastgoed

Simon Segers

Patrisse Cullors, de marxistische activiste die in 2013 de #Black Lives Matter-hashtag lanceerde, neemt ontslag als bewindvoerder bij de organisatie. De reden voor haar vertrek werd niet gecommuniceerd in het persbericht van BLM. Vorige maand nog onstond ophef toen bleek dat Cullors voor miljoenen dollars aan vastgoed kocht.

Hoewel Patrisse Cullors een zelfverklaarde marxist is, bezit ze minstens vijf woningen. In maart kocht ze nog een eigendom in Malibu (Californië) ter waarde van 1,4 miljoen dollar. Waar Cullors de fondsen haalt om deze levensstijl te kunnen voeren is niet bekend. Wel is geweten dat BLM in 2020 ongeveer 90 miljoen dollar verzamelde, waarvan 21,7 miljoen (24 procent) gebruikt werd om groepen geleid door de zwarte populatie te steunen. De organisatie bedankt nu hun voormalige bewindvoerder om onder andere te zorgen dat zoveel geld rechtstreeks naar de non-profitorganisaties vloeide. Volgens het persbericht is dit bij andere organisaties maar 5 tot 8 procent.

“White supremacy uitroeien”

“Dankzij intelligente, ervaren en gedreven mensen die de organisatie steunen gedurende deze transitie weet ik dat BLMGNF in goede handen is”, aldus Cullors. “De doelen van de organisatie blijven dezelfde – ‘white supremacy’ uitroeien en positieve instituten uitbouwen.” Binnen BLM kwam echter de roep om een onafhankelijk onderzoek toen het koopgedrag van Cullors uitlekte. Zij ontkent echter fondsen van BLM gebruikt te hebben en daarom de organisatie te verlaten. “Het gaat hier om aanvallen van rechts om mijn persoon in diskrediet te brengen. Ik laat de mening van rechts mijn doen niet beïnvloeden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over ““Marxistische” mede-oprichter BLM neemt ontslag na kritiek op vastgoed”

  1. Deze duidelijke haatspraak wordt echter geventileerd door een persoon van een minderheid en daarom is het per definitie geen haatspraak maar een opinie. Althans volgens de woke-volgelingen

Plaats een reactie

Delen