Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Minister Beke: “Eén prik moet volstaan voor vaccinatiepaspoort”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet één prik volstaan om het zogenaamde vaccinatiepaspoort te kunnen krijgen. Dat heeft hij zondagmiddag gezegd bij VTM Nieuws. Beke hoopt dat tegen midden augustus elke volwassen Vlaming volledig gevaccineerd is.

“100 procent gerust zijn we niet, er zijn drie factoren van onzekerheid zoals de varianten maar ook het gedrag van de mensen. Ik kan alleen maar vragen aan de mensen ‘houd u aan de regels’. Daarnaast zijn er ook de leveringen van vaccinaties”, zegt Wouter Beke over de geplande versoepelingen.

“Daar tegenover staat dat de ziekenhuizen terug zuurstof krijgen dankzij de cijfers die de goede kant opgaan. We zijn voorzichtig en tegelijk ambitieus. De belangrijkste sleutel is de vaccinatiecampagne”, benadrukt Beke.

Vaccinatiecampagne

Volgende week breekt een nieuwe fase van de vaccinatiecampagne aan. Dan verstuurt Vlaanderen de eerste uitnodigingen naar het brede publiek. Beke had eerder 23 mei (Pinksteren) vooropgesteld als de startdatum voor het uitnodigen van de brede bevolking. Die groep omvat iedereen die jonger is dan 65 jaar en geen onderliggende aandoeningen heeft.

“Rond Pinksteren zullen we de helft van de Vlamingen gevaccineerd hebben. We zitten nu bij de absolute top qua vaccinatiegraad bij 65-plussers. Niemand had dat durven denken of dromen.”

Verder hoopt Beke dat het vaccinatiepaspoort tegen begin juni gebruiksklaar zal zijn. Hij meent dat één prik zal volstaan om dat te kunnen krijgen. “Een prik biedt al bescherming om geen zware symptomen te hebben en dat is toch de bedoeling. We moeten aan de slag kunnen gaan met één vaccinatie. Dat zou de zaken vergemakkelijken”, besluit de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Minister Beke: “Eén prik moet volstaan voor vaccinatiepaspoort””

  1. En de dictatuur blijft de bevolking maar brainwashen met hun maatregelen, die in strijd zijn met de rechten van de mens. Wanneer gaan we het hen eens eindelijk betaald zetten?

  2. wordt hoog tijd dat het proces start tegen die corruptie maffiabende van Schwab, het WEF, de WHO, Gates en meerder krapuul. De datum ligt vast op 3 juli, hoop dat er schot in de zaak komt en een einde aan de dwang en onzin van dit ingespoten vergif. Maar veel schapen hebben al hun dodenprikje gehad en ik heb nu een artikel waarin Pfizer zelf toegeeft dat gevaccineerden de niet-gevaccineerden kunnen besmetten, zelfs door stoffen op hun lichaam.

Plaats een reactie

Delen