Antony Blinken (Shutterstock)

Uncategorized

Minister van Buitenlandse Zaken VS: “China gedraagt zich steeds vijandiger en agressiever”

Pieter Van Berkel

China gedraagt zich de laatste tijd “steeds vijandiger” en “agressiever”. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (Dem.) in een interview met 60 Minutes van CBS News.

“Het is ten gronde tegen de belangen van zowel China en de Verenigde Staten om het zover te laten komen, of zelfs maar in die richting te gaan”, antwoordde Blinken op de vraag of de twee landen op een militaire confrontatie afstevenen. “We zien de laatste jaren dat China zich in eigen land repressiever en in het buitenland agressiever gedraagt. Dat is een feit.”

Volgens de minister maakt de regering-Biden zich “grote zorgen” over de Chinese diefstal van Amerikaanse handelsgeheimen en intellectueel eigendom. Het gaat volgens hem om handelingen van “van iemand die probeert oneerlijk te concurreren en in toenemende mate op een vijandige manier”.

“Maar we zijn veel effectiever en sterker wanneer we gelijkgestemde en op vergelijkbare wijze gedupeerde landen samenbrengen om tegen Beijing te zeggen: ‘Dit kan en zal niet blijven duren'”, aldus Blinken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Minister van Buitenlandse Zaken VS: “China gedraagt zich steeds vijandiger en agressiever””

  1. DE grote idioten de democraten hebben Trump steeds tegengewerkt toen hij de Chinezen onbetrouwbaar noemde ! als bocht kan dit tellen ! Maar toch beter dan die idioten in de EU die niets durven ondernemen tegen deze Chinese agressie , maar ja de praatbarak met diner en aangepaste wijnen brengen nooit iets bij , want zijn de nuttige idioten voor China !!

Plaats een reactie

Delen