Minister Verlinden: "Binnenhoreca kan begin juni opnieuw open"

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Photo News

Uncategorized

Minister Verlinden: “Binnenhoreca kan begin juni opnieuw open”

Anton Schelfaut

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is hoopvol over de heropening van de binnenhoreca. “Als alles gunstig blijft evolueren, dan kan begin juni de horeca binnen opnieuw open”, zegt ze op Radio 1.

Vandaag mogen horecazaken hun terrassen weer openen, weliswaar onder strikte voorwaarden. “We hebben met de politie afgesproken, zoals verschillende burgemeesters al hebben aangegeven, dat er zacht zal gehandhaafd worden. Waar gevaarlijke situaties zijn, zal er wel ingegrepen worden”, benadrukt Annelies Verlinden“De politie zal oordelen op basis van de feiten en de plaatselijke context. Ze zullen daarbij rekening houden met de voorbereidingen die de uitbaters genomen hebben. Als te veel mensen toch te dicht bij elkaar zitten en er een risico voor de gezondheid is, dan wordt er uiteraard ingegrepen.”

Wat het sluitingsuur betreft, heeft de minister “veel vertrouwen in de burgemeesters en het inschattingsvermogen van de lokale besturen”. “Zij kennen hun pleinen als de beste. Met het Overlegcomité werd 22 uur afgesproken. Dat is duidelijk. De bedoeling is om alles in veilige banen te leiden.” Of klanten vijf minuten voor sluitingstijd nog iets kunnen bestellen? “De terrassen sluiten voor de bezoekers om 22 uur. Uitbaters kunnen nadien nog alles opruimen. Als je snel kan drinken, dan kun je nog iets bestellen om vijf voor tien. Maar dan moet het wel snel gaan.”

In plaats van de avondklok geldt vanaf vandaag een samenscholingsverbod in de openbare ruimte. Tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends mag je maar met drie personen buitenkomen. “Momenteel zijn er nog geen cijfers bekend van overtredingen”, besluit Verlinden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Minister Verlinden: “Binnenhoreca kan begin juni opnieuw open””

  1. Horeca terug open? Jawel, maar dit is niet iets om ‘blij’ voor te zijn, enkel wat ‘minder kwaad’. Want een Horeca waar men niet aan de toog mag staan, waar het personeel gemaskerd rondloopt zoals gangsters, waar men een mondvod moet dragen als men recht staat om een plasje te doen, dat vind ik niet normaal en geen heuglijke evolutie. Het establishment heeft ons geringeloord, en omdat ze nu wat de teugels vieren zouden we onze regenten moeten bedanken met een ‘viva Vivaldi?’ Niet met mij!

Plaats een reactie

Delen