Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Nederlandse coronascepticus doet aangifte tegen viroloog Marc Van Ranst

Anton Schelfaut

Er ligt een aangifte van smaad en laster op tafel tegen viroloog Marc Van Ranst. Die komt van de Nederlandse coronascepticus Willem Engel, omdat Van Ranst hem in de media zou vergeleken hebben met een terrorist en een virusontkenner. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens Willem Engel, de oprichter van Viruswaarheid, heeft de viroloog zich in een interview met het Financieele Dagblad schuldig gemaakt aan strafrechtelijke uitingen. In het artikel stelt Van Ranst dat hij “niet met extreemrechtse mensen en virusontkenners in debat gaat.” “Dat heeft geen enkele zin. Ik vind dat zo’n Willem Engel in Nederland veel te veel de ruimte krijgt, terwijl zijn kennis over het virus nihil is”, klinkt het.

In een toelichting benadrukte de viroloog dat hij met ‘extreemrechts’ niet verwijst naar Willem Engel. Dat volstaat echter niet voor de voorman van Viruswaarheid. “Er wordt gepoogd een beeld te scheppen waarmee ik als persoon en de beweging in het algemeen in een kwaad daglicht worden gezet”, repliceert Engel, die benadrukt geen virusontkenner te zijn, maar scepticus. “Hij beschuldigt mij indirect dat ik extremistisch ben en een wapen zou trekken. Dit vat ik als een persoonlijke belediging op.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Nederlandse coronascepticus doet aangifte tegen viroloog Marc Van Ranst”

  1. Goed zo. Daar mag men hier een voorbeeld aan nemen. Mensen uit rechtse hoek moeten zich niet telkens trachten te verrechtvaardigen t.o.v. de poco’s en links-extremisten . De provocateur verdient een hele stapel rechtszaken.

  2. Alle moslims zijn corona-sceptici. In het bijzonder wat het vaccin betreft, dat is immers onrein! Er zitten bestanddelen als aap (chimpansee), foetussen en kadavers (o.a. varken) in. Althans volgens de zo op het internet te raadplegen bijsluiters van de vaccins. Voorts is er natuurlijk het feit dat corona gebruikt wordt voor de ‘Big Reset’, waarna de aarde in handen komt van de rijke elite, de middenklasse / middenstand wordt weggevaagd, en er alleen monddode loonslaven overblijven.

  3. Ervaring met het aanspannen van korte en lange gedingen voor een rechtbank heeft de familie Engel wel. Z’n vader, een vroegere, rijke huisjesmelker uit Rotterdam-Zuid kreeg de stad Rotterdam op z’n knieën en tientallen miljoenen. Daarna kreeg vader Engel het aan de stok met de overheid omtrent de gang van zaken van de nu gesloten camping “Fort Oranje” in Brabant. Diverse rechtszaken lopen nog steeds. Zoon Engel opende een Latijns-Amerikaanse dansschool in Den Haag, die werd gesloten door de regering Rutte in verband met een zwak virus, althans niet meer dan een griep, genaamd corona, en dat vond W. Engel een onverkwikkelijke gang van zaken. Van Ranst weze gewaarschuwd, Engel omgeeft zich met scherpe advocaten en hoeft niet op één of twee euro te kijken. Dit kan een langslepende kwestie worden voor Van Ranst, mocht de viroloog des Vaderlands (België), in eerste instantie in het gelijk gesteld worden.

Plaats een reactie

Delen