Kazan

Uncategorized

Negen doden na schietpartij in Russische school

Wannes Neukermans

Dinsdag zijn er negen mensen omgekomen bij een schietpartij op een school in de Russische stad Kazan. De vermoedelijke dader, een tiener, werd volgens Russische media gearresteerd.

Volgens de hulpdiensten kwamen negen mensen om het leven. Het zou gaan om acht studenten en een leraar. Volgens persagentschap TASS raakten tien andere mensen gewond, van wie er vier in het ziekenhuis werden opgenomen.

21 ambulances

Een andere bron binnen de hulpdiensten vertelde dat er er 21 brigades van ambulancepersoneel ter plaatse verscheen. “We hoorden een explosie in het schoolgebouw, we zien sterke rook“, gaf een onbekende getuige aan.. “Ik zat in de klas, ik hoorde eerst een explosie, daarna geweerschoten”, bevestigde een leraar van de school aan TASS.

De autoriteiten van Tatarije kondigden aan dat ze de veiligheidsmaatregelen in de andere scholen in de stad zouden versterken. Tatarije is de Russische republiek waarvan Kazan de hoofdstad is. Lokale leider Roustam Minnikhanov ging ter plaatse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Negen doden na schietpartij in Russische school”

  1. Na enig opzoeken blijkt Tatarstan (het land waar Kazan in gelegen is) 54% moslim en 34% christen te zijn. Was het een christelijke school? Dat zou al veel verklaren.

  2. Niet in de VS ? Trump niet verantwoordelijk . Dus geen nieuws .misschien op de zeventiende pagina in kleine lettertjes . Zeker als de slachtoffers geen aanhangers van ” de godsdienst van het wrede ” waren .

Plaats een reactie

Delen