Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Ondanks verbod door Vaticaan voltrekken Duitse priesters homohuwelijk

Simon Segers

Ruim 100 Duitse priesters starten vandaag met de actie ‘Liefde wint’, waarbij ze homohuwelijken voltrekken. Dit initiatief is een reactie op de uitspraken van de paus, die recent nog liet verstaan dat het homohuwelijk geen plaats kent binnen de katholieke leer.

In maart liet het Vaticaan nog weten dat homoseksuele relaties ‘een zonde’ zijn en dat een huwelijk een “onverbrekelijke verbintenis van een man en een vrouw” is. Verschillende Duitse priesters komen nu in opstand tegen deze uitspraak van de Katholieke Kerk. Ondanks de meer progressieve toon van de huidige paus Franciscus zijn vele priesters het niet met hem eens.

Diversiteit aan liefde

Christian Olding, een priester uit de stad Geldern, is een voorstander van “diverse vormen van liefde”. “Als we zeggen dat God liefde is, kan ik mensen die loyaliteit, eenheid en verantwoordelijkheid tegenover elkaar voelen, niet vertellen dat hun liefde geen liefde is, maar dat het een liefde van de vijfde of zesde klasse is. Ik kijk uit naar de zegen. We hebben er alle vormen van relaties: klassieke heteroseksuele huwelijken, gescheiden en hertrouwde stellen, ongetrouwde stellen en ja, ook stellen van hetzelfde geslacht. We gaan een diversiteit aan liefde hebben.” De actie beperkt zich niet alleen tot de grote steden in Duitsland zoals Berlijn, Keulen en München, maar vindt ook plaats in meer rurale gemeentes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Ondanks verbod door Vaticaan voltrekken Duitse priesters homohuwelijk”

  1. Dan dienen die ketters geëxcommuniceerd en dat geldt ook voor onzen Bonny. Trouwens, Bijbelverzen genoeg die holebi betrekkigen laken voor hun gelovigen en dat mogen ze op basis van constitutioneel gewaarborgde Godsdienstvrijheid

  2. Als de zware kardinaals en paters in het Vaticaan dat zeggen moeten ze dat ook doen, bevel is bevel! Anders de Zwitserse Garde erop af sturen daar in het ongehoorzame en ondeugende Duitsland.

Plaats een reactie

Delen