Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Onderzoek naar vaccinatiefraude in Middelkerke

Niels Geerinck

In Middelkerke is het gemeentebestuur gestart met een tuchtonderzoek. De commandant van de gemeentelijke brandweer en de preventieadviseur zouden fraude hebben gepleegd met vaccinatielijsten. De commandant moest een lijst opstellen met namen van brandweermannen die een prioritaire vaccinatie moesten ondergaan. Echter voegde de commandant ook de namen van zijn echtgenote en de echtgenote van de preventieadviseur aan de lijst toe. Zij ontvingen allemaal een vaccin. Tegen de regels in, zo klinkt het bij het gemeentebestuur.

De feiten dateren van enkele weken terug. Gisterenavond werden de heren uitgenodigd op de gemeenteraad om uitleg te bieden over de feiten. “Op 26 februari werd vanuit het vaccinatiecentrum in Oostende, de vraag gesteld om reservelijsten aan te leggen voor prioritaire vaccinaties met de overschotten van het vaccin AstraZeneca”, zo zegt gemeenteraadsvoorzitter Tom Dedecker. “De bedoeling was om prioritair mensen te vaccineren die een hoger risico liepen, zoals brandweerlieden, politiepersoneel onderwijspersoneel.”, zo gaat hij verder

Lijst zonder controle

De lijst werd op 1 maart door de commandant van het brandweerkorps, F.U., opgesteld en overgemaakt. Aan de lijst voegde hij niet enkel brandweerlieden toe maar ook hun eigen echtgenotes. De lijst werd overgemaakt aan de preventieadviseur en ook hij liet de lijst onaangeroerd. Het bleek de verantwoordelijke arts die argwaan kreeg bij het zien van de namen op de lijst. “De verantwoordelijke arts van het vaccinatiecentrum protesteerde echter tegen het opnemen van de echtgenotes op de lijst. ‘Tiens, bij de Middelkerkse brandweer werken opvallend veel vrouwen, dat moeten we toch eens checken’, klonk het daar.” aldus Dedecker.

“Daarop stuurde de brandweer een nieuwe lijst zonder de echtgenotes naar het vaccinatiecentrum. Ondanks het gekende en gecommuniceerde protest van de verantwoordelijke arts hebben de brandweerlui en hun echtgenotes zich toch aangeboden voor vaccinatie en werd een prioritaire vaccinatie bekomen.”

Facebookstatus

Het voorval zou aan het licht gekomen zijn door een bericht op Facebook. Daarin zou één van de echtgenotes hebben staan pronken met haar vaccin. “We zijn van oordeel dat dergelijke praktijk volstrekt onaanvaardbaar is en indruist tegen alle geldende regels van het vaccinatiebeleid”, zo zegt de gemeenteraad. Ze lieten daarbij ook weten over te zullen gaan toch een tuchtonderzoek.

We zien ons dan ook genoodzaakt een tuchtprocedure op te starten tegen de preventieadviseur en, in samenspraak met de leiding van de hulpverleningsprocedure, een tuchtprocedure te starten tegen korpsoverste F.U. Zo kunnen we de volledige waarheid achterhalen. We benadrukken ons volledig te distantiëren van dergelijke praktijken van vaccinatiefraude.”, aldus Dedecker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Onderzoek naar vaccinatiefraude in Middelkerke”

  1. “Het voorval zou aan het licht gekomen zijn door een bericht op Facebook. Daarin zou één van de echtgenotes hebben staan pronken met haar vaccin. ”
    Er is altijd één idioot die alles verknoeit.

  2. De lijsten van vaccinaties zijn gekend. Enig speurwerk zal ongetwijfeld aan het licht brengen dat er in nog meer steden en gemeenten vriendjespolitiek werd bedreven. Wie begint eraan?

Plaats een reactie

Delen