Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Overlegcomité komt met ‘zomerplan’

Wijnand Meeus

De binnenruimtes van de horeca mogen open van 8 tot 22 uur vanaf 9 juni. Dat werd beslist op het overlegcomité vandaag. Op de terrassen van die zaken is dat van 8 tot 23.30 uur. De federale regering komt met een zomerplan met vanaf 1 september maximale schrappingen van alle beperkingen.

Vanaf 9 juni mogen ook de natuurparken, dierentuinen, pretparken fitnesscentra en bioscopen opnieuw open. Evenementen kunnen binnen doorgaan met 200 personen en buiten met 400. Daarnaast zullen ook opnieuw erediensten, huwelijken en begrafenissen mogen plaatsvinden met 100 mensen binnen en 200 buiten. Thuis wordt het terug mogelijk vier mensen te ontvangen. Jeugdkampen blijven nog verboden.

De tweede stap volgt dan op 1 juli. Vanaf dan is thuiswerken niet meer verplicht, maar wel aanbevolen. Ook jeugdkampen zullen vanaf dan kunnen doorgaan met 100 personen. De capaciteit van de evenementen wordt verhoogd naar 2.000 aanwezigen binnen en 2.500 buiten. Ook erediensten en dergelijke kunnen binnen met 200 personen en buiten met 400.

Op 30 juli volgt een nieuwe versoepeling. Jeugdkampen mogen vanaf dan met 200 personen. Evenementen binnen met 3.000 aanwezigen, buiten met 5.000.

Grote festivals kunnen weer vanaf 13 augustus. Om daar aanwezig te mogen zijn, zal je oftewel gevaccineerd moeten zijn of een negatieve test moeten afleggen. Er wordt ook een eigen ticketingsysteem in het leven geroepen: het Corona Safety Ticket. Vanaf 1 september is het de bedoeling om alle beperkingen maximaal op te heffen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen