Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Politie legt meerdere massale lockdownfeesten stil in Frankrijk

Simon Segers

De Franse ordediensten hebben de afgelopen dagen meerdere lockdownfeesten stilgelegd. Vele aanwezigen kregen boetes voor het overtreden van de avondklok die in Frankrijk om 19u ingaat.

In Parijs kon de politie voorkomen dat een ‘rave’ werd gehouden. In Dijon waren bijna 400 personen samengekomen in een verlaten hangar om te feesten. De politie kon uiteindelijk de stroom uitschakelen en gebruikte traangas om de toegang naar het afgesloten terrein te blokkeren. 205 personen kregen een boete voor het breken van de avondklok. Ook in het dorpje Haut-Corlay in Bretagne vond vrijdag een feest plaats met ongeveer 500 aanwezigen.

Nakende versoepelingen

President Macron erkent de verlangens van het Franse volk om samen te komen. De komende twee maanden zullen de huidige maatregelen geleidelijk aan worden opgeheven. Vanaf morgen gaan de middelbare scholen in Frankrijk opnieuw open en vanaf 19 mei schuift de avondklok op van 19u naar 21u. Ook cafés en restaurants kunnen diezelfde dag opnieuw de deuren openen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Politie legt meerdere massale lockdownfeesten stil in Frankrijk”

  1. Als je geluk hebt, kan je op zo een lockdownfeestje een besmetting oplopen. Dan krijg je gratis immuniteit. Dit is toch alleen maar positief ? Trouwens, als de overheid oprecht bezorgd is om deze lockdownfeestjes, dan moet je deze mensen testen…en niet beboeten en naar huis sturen.

  2. Ik ken tientallen mensen die Covid reeds gehad hebben. Incluis mezelf. En we hebben bijna allemaal antistoffen. Voila…immuniteit voor een jaartje. Net zoals bij een vaccin.

Plaats een reactie

Delen