Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Brusselse politie zet zich schrap voor La Boum 2: 750 agenten paraat

Anton Schelfaut

Zaterdag om 16 uur zou in het Brusselse Ter Kamerenbos de tweede editie van La Boum doorgaan. Om het verboden evenement in goede banen te leiden, zetten de Brusselse ordediensten een ongeziene troepenmacht in. Zo’n 750 politieagenten staan klaar om in te grijpen indien nodig. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Op 1 april ontaardde de eerste editie van La Boum in een ware veldslag tussen duizenden jongeren en de politie. Dit keer neemt de Brusselse politie geen enkel risico. Volgens Ilse Van De Keere, woordvoerster van de Brusselse politie, worden er officieel geen gegevens vrijgegeven over de inzet van troepen. “Wij geven nooit commentaar of cijfers over de inzet van effectieven bij manifestaties”, klinkt het.

Het Nieuwsblad vernam evenwel dat zestien infanteriepelotons, elk 40 agenten sterk, klaarstaan om in te grijpen. Die pelotons worden geleverd door de lokale politie Brussel-Hoofdstad (8 pelotons), Brussel-Zuid (2 pelotons) en de federale politie (6 pelotons). Daarnaast worden er ook 18 paarden en enkele teams met politiehonden ingezet. Verschillende arrestatieteams in burger zullen patrouilleren in het park. In totaal zou het gaan om 750 politieagenten.

Verder zijn ook vier sproeiwagens met een waterkanon ter plaatse, evenals verschillende combi’s om eventuele arrestanten weg te voeren. Boven het park zullen een politiehelikopter en twee speciale drones circuleren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Brusselse politie zet zich schrap voor La Boum 2: 750 agenten paraat”

  1. 750 agenten paraat. Vrijwilligers die staan te drummen om op jonge mensen te kloppen. Luidens het Vast Comité P behoort het niet uitvoeren van interventies door de politie wanneer burgers er om vragen tot een regelmatig terugkerende klacht. Mensen helpen is blijkbaar minder motiverend voor de blauwe tunieken. Anderzijds deelnemen aan een happening met 750 collega’s in Coronatijden, zo ken ik er niet veel die hiervan mogen genieten en dan nog tegen betaling. Wat zijn ze creatief bij Vivaldi op 1 mei. Straks zullen we weten of het vandaag een feestdag is of een veldslag in Bruxelles (Ter Kamerenbos).

  2. Hopelijk wordt het een veldslag als al deze hooligans zich niet aan de regels houden en alle verboden aan hun laars lappen zonder respect voor hun medemens; De gewonden vooral niet afvoeren naar ziekenhuizen omdat die plaatsen nodig zijn voor coronaslachtoffers , verkeersslachtoffers, zwaar zieken e.d; Laat ze maar ergens anders hun wonden gaan likken.

  3. En opnieuw gaat de burgemeester van Brussel in de fout. Hij had het Ter Kamerenbos moeten afsluiten en meer preventief samenscholingen laten uiteen halen en beboeten. Bij de vorige “happening” schreef ik al dat ze beter de para’s eens een halfuurtje hun goesting zouden moeten laten doen, het zou snel opgekuist zijn.

Plaats een reactie

Delen