Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Uncategorized

“Politiek moet onverkort achter Marc Van Ranst blijven staan”

Wijnand Meeus

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) roept de politiek op om ‘onverkort achter Marc Van Ranst te staan’. Dat vertelde hij vanmorgen in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Van Ranst verblijft momenteel al langer dan een week in een ‘safehouse’ nadat hij bedreigd werd door militair Jürgen Conings. Ondertussen blijft de viroloog wel nog online actief, waar hij bijvoorbeeld controverse zaait in Telegramgroepen.

“Niemand stelt de kennis en expertise van Marc Van Ranst op vlak van virologie in vraag, maar hij is ook iemand die graag in debat treedt”, klonk het gisteren bij Coronacommissaris Pedro Facon in ‘De wereld vandaag’. “Het is nuttig om na te denken of dat dat niet belangrijker wordt dan de basisreden waarom hij in het debat zit, namelijk zijn virologische kennis. Dat zou altijd het vertrekpunt moeten blijven.”

Vandenbroucke reageert daarop dat volgens hem de volledige politiek achter de viroloog moet staan.  “Voor zijn rol als viroloog en als privaat persoon en zijn recht op het verkondigen van zijn mening”, klinkt het. “Waar het om gaan is dat Marc Van Ranst bedreigd is door iemand. Ik sta onverkort achter de rol van Marc Van Ranst. Los van de vraag of ik het altijd met zijn adviezen eens ben. Dat is een heel andere kwestie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

17 gedachten over ““Politiek moet onverkort achter Marc Van Ranst blijven staan””

  1. Ja, ja minister Vandenbroucke, de politiek, toch zij die uw extreem links parcours willen volgen.
    En dan de bevolking mini-ster ,ook achter Van Ranst ??? dat weet ik zo nog niet.

  2. Ik denk dat ieder mens met twee werkende hersencellen wel degelijk de kennis en expertise van MVR in vraag stelt. W ie hier het tegendeel beweert is dom, van slechte wil of gepatenteerd stalinist. En wat betreft het verkondigen van een eigen mening blijkt dit maar betrekking te hebben op een uitverkoren kring.

  3. Trotsky en Mao ontmoeten mekaar.
    Wat de viroloog betreft: internationaal staat hij niet hoog aangeschreven. Geen enkele vermeldenswaardige publicatie, behoudens zijn plan om de media te manipuleren in geval van pandemie.

  4. Wauw!
    Dat recht op het verkondigen van een eigen mening; gaat VDB daar weer in de clinch met de so called liberalen?
    Vivaldi blaast weer warm en koud tegelijkertijd.

  5. mvr is viroloog. is zijn job. als hij in dialoog wil gaan moet hij zich maar aansluiten bij O VLD. daat wordt veel :gedialogeerd” beter dat hij zijn mond houdt in plaats van de mensen op stang te jagen. is t nog niet erg genoeg?

  6. “…en zijn recht op het verkondigen van zijn mening”. Ah bon. Dezelfde regering die Voorposters 6 maanden bak aansmeerde voor het ontrollen van een spandoek werpt zich nu op als de grote verdediger van de vrije meningsuiting. Huichelaars.

  7. Dat een sossewieter dIe Linksoloog een hand boven het hoofd houdt, verbaast niet. Wat wel verbaast is dat iemand die zelfs niet op een lijst stond, Minister kan worden in ons door Marc Eyskens terecht als “apenland” betitelde tricolore scherst democrazy.

  8. Meester Frank heeft gesproken…. Van Ranst zou zich als viroloog beter met zijn vak en niet met de politiek bezig houden. Tenzij hij openlijk toegeeft dat hij fervent LINKS is en een partijkaart neemt, maar dan hoort hij niet als viroloog op te treden, enkel nog in politieke debatten. In Venezuela hebben ze virologen tekort, er zijn daar al miljoenen mensen uit dat land vertrokken, er is daar dus plaats genoeg… Laat hij Peter Mertens en Raoul Hedebouw en zijn schare vrienden van de vakbond er mee naartoe meenemen want straks hebben ze daar handen tekort en hier zijn ze toch niet tevreden… Waar wachten ze op?

  9. Niet akkoord met Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Socialist) Eenieder kan vaststellen dat de regerings-viroloog mediageil is en moedwillig mensen provoceert. Bovendien is zijn taalgebruik dermate agressief dat niemand van de professionele politici uit de Wetstraat erin slaagt zijn niveau te evenaren. Bij de mogelijke ontsporing van Jürgen Conings zou ik niet uitsluiten dat MVC voor een deel aanleiding heeft gegeven door uitlokking.

  10. Lichtroo steunt donkerrood…
    Kennis en expertise van MVR? Covid-19 is een nieuwe beestjesvariatie waar MVR even weinig van wist/kent/weet als zijn collega’s wereldwijd.
    Bewijs daarvan is de opstapeling van blunders en bochten tijdens het verloop van deze pandemie die dit heerschap dan probeert goed te praten met “voortschrijdend inzicht” wat dus in mensentaal wil zeggen dat hij er niks over wist/van kende.
    En dan heeft hij nog de pretentie hebben om zijn forum te ge(mis)bruiken voor polarisering door iedereen die het niet met hem eens is en zijn (politieke) overtuiging niet deelt als ongeletterde minussen te catalogiseren. Lijkt me voor een “geleerde” man niet zo’n intelligent gedrag.

  11. Dit tot Minister omhooggevallen creatuur, die op geen enkele lijst prijkte, bedoelt uiteraard de “Linkse politiek”, afgaande op zijn communistisch verleden bij RAL en SAP. Over zijn eertijdse intentie tot (nooit uitgevoerde) Agusta smeergeld geldverbranding zullen we maar zwijgen zeker, al reflecteert dat wel welk sos-sis “vlees er in de kuip zit”.

Plaats een reactie

Delen