Het Capitole in Washington DC - Foto: Shutterstock

Het Capitole in Washington DC - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Republikeinen tegen plannen van Biden om meer focus te leggen op slavernijverleden: “Verdeeldheid zaaiende agenda”

Niels Geerinck

De regering-Biden wil binnen het Amerikaans onderwijs extra inzetten op de slavernijgeschiedenis. Dat voorstel vinden de Republikeinse senatoren echter gevaarlijk. Volgens hen is de huidige samenleving te verdeeld en zal er nog meer polarisatie zijn indien men nog harder zal focussen op het slavernijverleden.

De Republikeinse senatoren bundelen hun bevindingen omtrent het voorstel van de regering-Biden in een brief. Daarin schrijven ze dat het voorstel een “gepolitiseerde” werking op het onderwijsbeleid en het schoolcurriculum zal hebben. Daarnaast zijn ze van mening dat het een “verdeeldheid zaaiende agenda” is.

“Belastinggeld niet inzetten voor radicale ideologieën die ons verdelen”

Volgens de senatoren is het instemmen met deze onderwijshervorming, instemmen met een radicale ideologie die verdeeldheid zal zaaien. “De belastingdollars van Amerikanen hoeven niet te worden overgeheveld van dat wat ons land verenigt naar de radicale ideologieën die ons verdelen.”, zo schrijven ze.

Daarnaast vinden ze dat het voorstel de geschiedenis van de VS te eenzijdig en te negatief in beeld brengt. “Jonge Amerikanen verdienen een grondige kennis en begrip van de maatschappij en de Amerikaanse geschiedenis. Ze moeten zowel onze successen als onze mislukkingen begrijpen”, reageren ze.

Het voorstel van de regering-Biden wil onderwijs aanbieden “dat de breedte en de diepte weerspiegelt van de diverse geschiedenis van ons land en de vitale rol van diversiteit in de democratie” daarnaast roepen ze scholen op om projecten uit te werken waarin veel aandacht is voor “het systematische buitensluiten, vooroordelen, ongelijkheden en discriminerend beleid in de Amerikaanse geschiedenis”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Republikeinen tegen plannen van Biden om meer focus te leggen op slavernijverleden: “Verdeeldheid zaaiende agenda””

  1. Lijkt me logisch voor een land waarvan de rijkdom voornamelijk afkomstig was van katoenpluk door slaven.
    En waar het land vandaan kwam weten we ook allemaal (iets met pluimen en wigwams)

  2. In 1860 telden de Zuidelijke staten van Amerika 4 miljoen slaven en 250 000 vrije zwarten, waarvan een deel zelf eigenaar was van (zwarte) slaven. Vrije zwarten vochten zelfs in grijs uniform voor de confederatie (Dixieland) tegen de Unie van president Lincoln. Uit patriotisme of uit economisch belang? Er bestaan monumenten ter ere van die zwarte confederale soldaten. Via google “images de la confédération sudiste noir son” en “Le cliophage.wordpress.com” meer info.

  3. Initieel zou je met de objectieve bedoeling van zoiets kunnen akkoord gaan, maar in de wetenschap dat heel deze Biden administratie een regelrechte linkse woke bedoening is weet je nu al hoe dit er in het echt zal uitzien. Het motto “weg met ons” zal de leidraad zijn.

  4. Tegen wie zijn schenen gaat hij nog stampen: de Russen, de Noord-Koreanen, de blanke bevolking van de USA… Volgende zal Europa zijn, zeker. Niet betrouwbaar die man.

  5. Destijds werden de Afrikaanse slaven aangevoerd door de Arabieren en verkocht in het zuiden van de VS aan de bezitters van de katoenplantages, die eigenaars waren wel de huidige democraten , en de Republikeinse president heeft de slavernij afgeschaft , ik denk dat die Afro Amerikanen hun geschiedenis niet kennen , en in de scholen zal de waarheid in verband met de slavernij niet juist verkondigt worden !! en weer een linkse leugen worden !!

Plaats een reactie

Delen